Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels Corona håndtering redder liv

Israel har håndteret Corona korrekt, mener Dr. Yair Schindel i et blogindlæg offentliggjort i Times of Israel.
Læge Yair Schindel mener det var rigtigt af Israel at tage meget drastiske skridt.

Det der begyndte som et lokalt udbrud i det centrale Kina, har spredt sig til en verdensomspændende pandemi i løbet af få uger, og vi er sandsynligvis ikke engang tæt på toppen af ​​Corona-krisen, siger sundhedsmyndighederne.

Lande over hele verden tager skridt for at beskytte deres egen befolkning og landets økonomi, men ikke mange lande har iværksat så aggressive tiltag mod Corona som Israel, skriver Dr. Yair Schindel i blog i Times of Israel.

“Allerede i midten af ​​februar besluttede Israel at lukke grænserne for folk fra Kina og Syd-Korea, og da virussen spredte sig til Europa tilføjede israelske myndigheder lande som Italien, Tyskland og Spanien til listen. Ikke kun det: Israelske statsborgere som havde besøgt disse lande, blev beordret i hjemme-karantæne i to uger efter ankomst. De som ikke følger reglerne, kan blive retsforfulgt, advarede Sundhedsministeriet”, skriver Schindel.

I skrivende stund er antallet af smittede i Israel steget til 104. To smittede er i alvorlig tilstand og tre moderat. En 11-årig dreng og en 12-årig pige er blandt dem testet positive det seneste døgn. De blev smittet på ferie i Spanien.

Selv om antallet af smittede i Israel fortsætter med at stige har myndighederne i øjeblikket kontrol over situationen. De fleste mennesker som er blevet smittet er kommet fra udlandet. Mange var allerede i karantæne da smitten blev opdaget.

Israel er i øjeblikket ikke i en situation, hvor infektionen spreder sig ukontrolleret.

Alle israelere som kommer hjem fra udlandet kommer i karantæne – over 300.000 israelere er i karantæne. Mange spørger om det virkelig er nødvendigt. Især for unge er dødelighededen ved smitte meget lav.

“Uanset hvor voldsomme Israels valg kan virke, så er det uden tvivl de rigtige valg. Disse valg vil ende med at redde mange liv og i tillæg også mange penge. Den tilsyneladende overreaktion – specielt med at tvinge relativt store grupper i karantæne – er et strålende eksempel på hvordan man burde håndtere det sundhedspolitisk”, skriver Schindel.

Yair Schindel mener Israel har foretaget drastiske, men nødvendige skridt for at begrænse Corona spredningen.

Den største fare for befolkningen – og økonomien – i lande som er berørt af Corona lige nu er ikke hvor høj dødeligheden er, men hvor smitsom den er. Indtil der udvikles en vaccine som blandt andet israelske forskere arbejder på, er der kun lidt behandling til dem som er alvorligt syge.

“Forestil dig at halvdelen af ​​befolkningen i landet bliver udsat for smitte, 10% bliver smittet og 10% bliver akut syge: Hvilket sundhedsvæsen er i stand til at give titusinder af hospitals-senge og respiratorer til at behandle dem.”

Det er hvad der er så godt ved den israelske tilgang, mener Schindel. Selv om karantæne af potentielle smittebærer ikke forhindrer virusspredning i Israel, så vil det bremse den. Det betyder at sundhedsvæsenet kan klare situationen i stedet for at have tusinder af syge mennesker på én gang. Nu kan hospitalerne give dem der bliver syge en god behandling i stedet for, at sundhedsvæsenet bliver overbelastet og kollapser.

“Vi bør være stolte over, at sammenlignet med de fleste andre lande i verden har vores land håndteret krisen bedre og mere præcist,” skriver han.

Når man ser på situationen i en række andre lande, kan man konkludere at Israel har gjort noget rigtigt. Tag eksempelvis Italien, som er det hårdest ramte land i Europa. I virkeligheden er hele landet lukket ned. Skoler og børnehaver er lukket, det samme er alle butikker udover supermarkeder og apoteker. Også i en række andre europæiske lande er alt fra skoler og børnehaver lukket. I Danmark og Norge er skoler og børnehaver nu lukket. I øjeblikket er de fleste skoler og børnehaver stadig åbne i Israel.

”Og kun en lille procentdel af den erhvervsaktive befolkning i Israel er i karantæne, i modsætning til mange andre lande som har lukket alt fra skoler og børnehaver. Det påvirker en langt større del af befolkningen og økonomien.”

Schindel afslutter sit indlæg med at prale og takke det israelske sundhedsvæsen.

”Vores traditioner fortæller os at der er en vej som virker lettest, men på lang sigt bliver den vanskeligste. Og at vejen som i starten virker som den sværeste, i sidste ende kan vise sig at være den rigtige. Israels svar på Corona følger den sidstnævnte vej – og når historien om Corona-virus skal skrives, så vil det være klart for alle at det var den rigtige vej at gå.”Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem