Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske forskere med muligt gennembrud i behandling af bugspytkirtelkræft

Israelske forskere giver håb til patienter med bugspytkirtelkræft. (Foto: Sheba Medical Center)
Forskning med mus viser, at en molekyle skabt til at behandle patienter med slagtilfælde også dræber kræftceller - uden at skade andre celler.

Der er ingen effektive behandlingsmetoder for kræft i bugspytkirtlen. Patienterne har derfor kun ringe chance for at leve længere end fem år efter diagnosen.

Bugspytkirtlen producerer hormonet insulin, som er nødvendigt for at cellerne kan absorbere sukkerarter, der bruges i cellernes stofskifte. Ved for lidt eller ingen insulin produktion i bugspytkirtlen udvikles diabetes.

I et muligt gennembrud har forskere ved Tel Aviv University fået kræftceller i bugspytkirtlen til at ødelægge selv.

-Forskningen er meget lovende, når det kommer til at finde en ny og effektiv kur mod den aggressive kræftform, siger universitetet i en udtalelse til Times of Israel.

Professor Malka Cohen-Armon og hendes arbejdsgruppe ved Tel Aviv University, har i samarbejde med Dr. Talia Golan og hendes gruppe ved Cancer Research Center ved Sheba Medical Center i Ramat Gan opdaget virkningen af ​​molekylet PJ34 på kræftcellerne.

Professor Malka Cohen-Armon (v) og Talia Golan har ledet forskningen. (Foto: Tel Aviv University)

Forskerne indsatte først kræftceller fra bugspytkirtlen fra et menneske lige under huden i mus med svækket immunsystem, så de fremmede celler ikke blev frastødt.

Derefter sprøjtede de molekylet PJ34 i musens blodbane. Molekylet blev oprindeligt brugt i behandling af patienter med slagtilfælde. Musene fik insprøjtninger i 14 dage. Efter 30 dage var antallet af kræftceller reduceret med 80-90 procent.

-Molekylet forårsager en unormal reaktion, der opstår under opdelingen af ​​de humane kræftceller og får dem til at dø hurtigt. Og det havde kun en effekt på de humane kræftceller. De godartede celler blev ikke påvirket og musene ændrede ikke vægt eller adfærd, siger professor Cohen-Armon i interview til i24news.

Ifølge Cohen-Armon har undersøgelser vist, at PJ34 også har en “effektiv virkning” på andre typer kræftceller – eksempelvis aggressiv bryst-, lunge-, hjerne- og æggestokkræft.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem