Eks-iransk judoka dedikerer OL-medalje til Israel

- Todah til Israel og israelerne for deres støtte - den her medalje er også jeres, sagde Saeid Mollaei.
Iranske Saeid Mollaei flygtede fra Iran efter han blev presset til at boykotte israelsk joduka i 2019. Her ved sommer-OL i 2016. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Tidligere på året kunne MIFF berette om at den iranske judoka Saeid Mollaei som var flygtet fra Iran efter at havde talt imod regimet i 2019, deltog i Grand Slam i judo i Tel Aviv – læs HER.

Mollaei har tidligere vundet guld og bronze i Verdensmesterskabet.

I 2019 fik Mollaei-flygtningestatus i Tyskland, efter iranske embedsmænd havde tvunget ham til at blive væk fra Verdensmesterskabet i judo i Tokyo for ikke at møde den israelske judoka Sagi Muki som vandt Verdensmesterskabet i Tokyo. Læs mere HER.

Mollaei som nu repræsenterer Mongoliet har netop vundet sølvmedalje i OL i Tokyo. Det er Mollaei’s første medalje to år efter han flygtede fra Iran.

Mollaei fortalte israelsk sportskanal at han er taknemmelig for støtten han har modtaget fra Israel gennem årene.

– Tak til Israel for den gode energi. Min sølvmedalje er også dedikeret til Israel. Jeg håber at israelerne er glade for sejren, fortalte Mollaei. “Todah” (tak) tilføjede han.

Muki lykønskede sin ven med medaljen.

– Jeg er super glad for Saeid. Jeg ved hvad han har gennemgået, og hvor meget han ville det her. Han er min meget gode ven, og jeg er så glad for at det lykkedes ham at opnå sin drøm. Han fortjener det – hans rejse er utrolig inspirerende, fortalte Muki under pressekonference for israelske journalister tirsdag.

Mollaei og Muki blev rigtig gode venner under Verdensmesterskabet i 2019 og har støttet hinanden i løbet af de seneste par år. I februar konkurrerede Mollaei ved Grand Slam i judo i Tel Aviv, hvor han vandt sølv og fortalte CNN, at Israel havde været “rigtig god for mig, siden jeg ankom,” og tilføjede, at de israelske judoteammedlemmer “har været meget venlige. Det er noget, jeg aldrig vil glemme.”

Historien om det utrolige venskab mellem Mollaei og Muki kommer også til Hollywood:

Politik blandes også ind i OL i Tokyo:
To judokaer har forladt OL for ikke at konkurrere mod israelske Tohar Butbul. Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har lovet at undersøge sagen. Mohamed Abdalrasool fra Sudan meddelte at han ikke kunne stille op mod sin israelske modstander, uden nærmere begrundelse. Sudan normaliserede forholdet med Israel i 2020 – læs HER.

Fethi Nourine fra Algeriet trak sig også fra OL fordi han støtter den palæstinensiske sag og ikke vil have “beskidte hænder”.

– Det er klart, at IOC altid er bekymret over den slags sager og overvåger det meget nøje. Er der tale om åbenlyst misbrug af det olympiske charter, vil IOC tage alle nødvendige foranstaltninger. IOC ser på alle sager der bringes for os. Vi undersøger alt, også fra tredje-part. Vi vil arbejde sammen med de berørte nationale olympiske komitéer, de internationale forbund osv. Og vi vil vurderer hver enkelt sag, fortalte den internationale olympiske komités direktør James Macleod.

Tidligere på året fik Irans forbund et 4-årigt forbud af Den Internationale Judofederation, grundet Teherans krav om at deres atleter ikke må konkurrerer mod israelske modstandere.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPalæstinensiske myndigheder har arresteret sanger for at optræde i jødisk bosættelse
Næste artikelFormand for palæstinensisk olympisk komitè opfordrer OL-atleter til at boykotte Israel
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise