Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Eks-iransk judoka dedikerer OL-medalje til Israel

Iranske Saeid Mollaei flygtede fra Iran efter han blev presset til at boykotte israelsk joduka i 2019. Her ved sommer-OL i 2016. (Foto: Wikipedia)
- Todah til Israel og israelerne for deres støtte - den her medalje er også jeres, sagde Saeid Mollaei.

Tidligere på året kunne MIFF berette om at den iranske judoka Saeid Mollaei som var flygtet fra Iran efter at havde talt imod regimet i 2019, deltog i Grand Slam i judo i Tel Aviv – læs HER.

Mollaei har tidligere vundet guld og bronze i Verdensmesterskabet.

I 2019 fik Mollaei-flygtningestatus i Tyskland, efter iranske embedsmænd havde tvunget ham til at blive væk fra Verdensmesterskabet i judo i Tokyo for ikke at møde den israelske judoka Sagi Muki som vandt Verdensmesterskabet i Tokyo. Læs mere HER.

Mollaei som nu repræsenterer Mongoliet har netop vundet sølvmedalje i OL i Tokyo. Det er Mollaei’s første medalje to år efter han flygtede fra Iran.

Mollaei fortalte israelsk sportskanal at han er taknemmelig for støtten han har modtaget fra Israel gennem årene.

– Tak til Israel for den gode energi. Min sølvmedalje er også dedikeret til Israel. Jeg håber at israelerne er glade for sejren, fortalte Mollaei. “Todah” (tak) tilføjede han.

Muki lykønskede sin ven med medaljen.

– Jeg er super glad for Saeid. Jeg ved hvad han har gennemgået, og hvor meget han ville det her. Han er min meget gode ven, og jeg er så glad for at det lykkedes ham at opnå sin drøm. Han fortjener det – hans rejse er utrolig inspirerende, fortalte Muki under pressekonference for israelske journalister tirsdag.

Mollaei og Muki blev rigtig gode venner under Verdensmesterskabet i 2019 og har støttet hinanden i løbet af de seneste par år. I februar konkurrerede Mollaei ved Grand Slam i judo i Tel Aviv, hvor han vandt sølv og fortalte CNN, at Israel havde været “rigtig god for mig, siden jeg ankom,” og tilføjede, at de israelske judoteammedlemmer “har været meget venlige. Det er noget, jeg aldrig vil glemme.”

Historien om det utrolige venskab mellem Mollaei og Muki kommer også til Hollywood:

Politik blandes også ind i OL i Tokyo:
To judokaer har forladt OL for ikke at konkurrere mod israelske Tohar Butbul. Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har lovet at undersøge sagen. Mohamed Abdalrasool fra Sudan meddelte at han ikke kunne stille op mod sin israelske modstander, uden nærmere begrundelse. Sudan normaliserede forholdet med Israel i 2020 – læs HER.

Fethi Nourine fra Algeriet trak sig også fra OL fordi han støtter den palæstinensiske sag og ikke vil have “beskidte hænder”.

– Det er klart, at IOC altid er bekymret over den slags sager og overvåger det meget nøje. Er der tale om åbenlyst misbrug af det olympiske charter, vil IOC tage alle nødvendige foranstaltninger. IOC ser på alle sager der bringes for os. Vi undersøger alt, også fra tredje-part. Vi vil arbejde sammen med de berørte nationale olympiske komitéer, de internationale forbund osv. Og vi vil vurderer hver enkelt sag, fortalte den internationale olympiske komités direktør James Macleod.

Tidligere på året fik Irans forbund et 4-årigt forbud af Den Internationale Judofederation, grundet Teherans krav om at deres atleter ikke må konkurrerer mod israelske modstandere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem