2019 var årtiets bedste år for aliyah

Over 250.000 er immigreret til Israel siden 2010.
En gruppe immigranter ankommer til Israel. (Illustrativt foto: Nefesh B 'Nefesh.)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Ifølge Jewish Agency, er over en kvart million mennesker immigreret til Israel fra 150 forskellige lande i løbet af det sidste årti. De fleste er kommet fra Rusland, Ukraine, Frankrig, USA og Etiopien – i den rækkefølge, skriver Ha’aretz.

Tallene viser også at 34.000 immigrerede til Israel i 2019, hvilket er det højeste antal der har udført aliyah i løbet af det sidste årti. Der har især været en markant stigning i antallet af indvandrere fra Rusland.

Mere end halvdelen af ​​de cirka 255.000 som er immigreret til Israel siden 2010, er kommet fra lande der var en del af det tidligere Sovjetunionen. Yderligere 55.000 indvandrere er kommet fra Europa (38.000 af dem fra Frankrig) og 32.000 fra USA. Derudover Emigrerede 10.000 fra Etiopien. Alle etiopiske immigranter er medlemmer af Falash mura-samfundet, som blev tvunget til at konvertere til kristendommen for mere end et århundrede år siden.

13.400 er immigreret fra Sydamerika, hovedsageligt Brasilien og Argentina, og over 2.500 er immigreret fra Sydafrika. Over 3.000 er immigreret fra lande i Mellemøsten som Israel ikke har diplomatiske forbindelser med.

I de første år efter 2010 kom de fleste immigranter fra Frankrig. Flere tusind jøder flygtede på grund af stigende antisemitisme og landets dårlige økonomi. Emigrationen fra Frankrig var så stor at mange forudsagde at landet ville blive tømt for jøder, men i de senere år er indvandringen fra Frankrig næsten fuldstændigt stoppet. Ifølge Jewish Agency er omkring 60 procent af det seneste årtis immigranter til Israel under 45 år.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise