Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Derfor har Italien forbudt tallet 88 i italiensk fodbold i kampen mod antisemitisme

Tallet 88 har en vigtig symbolik i nazistiske/nynazistiske kredse fordi det betyder 'heil Hitler'. Det skyldes at det ottende bogstav i alfabetet er H. (Foto: TownDown, 2009, Wikimedia Commons)
Italien har besluttet sig for at rykke antisemitisme op ved roden i fodbold.

Er du fodboldfan, tænker du sikkert ikke over betydningen af tallet 88 på fodboldspillere.


Det er ikke en hemmelighed at antisemitisme er stort problem i forboldverdenen. MIFF har tidligere skrevet om hvordan Borussia Dortmund er blevet en vigtig spiller i kampen mod antisemitisme.

Nu er turen kommet til Italien, der har besluttet sig for at tage kampen op mod antisemitisme, skriver Ekstra Bladet.

Gabriele Gravina, der er præsident i fodboldforbundet har allieret sig med indenrigsminister Matteo Piantedosi og sportsminister Andrea Abondi om at stoppe jødehad, skriver La Repubblica.

Tallet 88 har en vigtig symbolik i nazistiske/nynazistiske kredse fordi det betyder ‘heil Hitler’. Det skyldes at det ottende bogstav i alfabetet er H.

Det skal tilføjes at fodboldfans ikke må bruge symboler med nazistisk-relation og vi har alle et personligt ansvar for ikke at medvirke til diskriminerende sprogbrug i det offentlige rum.

Et eksempel på hvorfor Italien har truffet ovennævnte beslutning er en Lazio-fan, der så kampe iført klubtrøje med navnet ‘Hitlerson’ og tallet 88. Hændelsen skabte overskrifter i europæiske medier og Lazio fordømte den tyske fodboldfan som fik karantæne.

Lazio har et historisk bånd til italiensk facisme. Afrikanske fodboldspillere har eksempelvis fortalt at klubbens fans opførte sig utilstedeligt.

Tidligere Juventus-spiller Patrick Vieira er kommet med lignende eksempler.

Klubben er desuden blevet idømt bøder for brug af klistermærker med anti-jødiske slogans.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem