Tallet 88 har en vigtig symbolik i nazistiske/nynazistiske kredse fordi det betyder 'heil Hitler'. Det skyldes at det ottende bogstav i alfabetet er H. (Foto: TownDown, 2009, Wikimedia Commons)

Derfor har Italien forbudt tallet 88 i italiensk fodbold i kampen mod antisemitisme

Italien har besluttet sig for at rykke antisemitisme op ved roden i fodbold.

Er du fodboldfan, tænker du sikkert ikke over betydningen af tallet 88 på fodboldspillere.


Det er ikke en hemmelighed at antisemitisme er stort problem i forboldverdenen. MIFF har tidligere skrevet om hvordan Borussia Dortmund er blevet en vigtig spiller i kampen mod antisemitisme.

Nu er turen kommet til Italien, der har besluttet sig for at tage kampen op mod antisemitisme, skriver Ekstra Bladet.

Gabriele Gravina, der er præsident i fodboldforbundet har allieret sig med indenrigsminister Matteo Piantedosi og sportsminister Andrea Abondi om at stoppe jødehad, skriver La Repubblica.

Tallet 88 har en vigtig symbolik i nazistiske/nynazistiske kredse fordi det betyder ‘heil Hitler’. Det skyldes at det ottende bogstav i alfabetet er H.

Det skal tilføjes at fodboldfans ikke må bruge symboler med nazistisk-relation og vi har alle et personligt ansvar for ikke at medvirke til diskriminerende sprogbrug i det offentlige rum.

Et eksempel på hvorfor Italien har truffet ovennævnte beslutning er en Lazio-fan, der så kampe iført klubtrøje med navnet ‘Hitlerson’ og tallet 88. Hændelsen skabte overskrifter i europæiske medier og Lazio fordømte den tyske fodboldfan som fik karantæne.

Lazio har et historisk bånd til italiensk facisme. Afrikanske fodboldspillere har eksempelvis fortalt at klubbens fans opførte sig utilstedeligt.

Tidligere Juventus-spiller Patrick Vieira er kommet med lignende eksempler.

Klubben er desuden blevet idømt bøder for brug af klistermærker med anti-jødiske slogans.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp