Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel vandt sensationel sejr over Brasilien

Israels U19-landshold imponerede da de kvalificerede sig til U20WC. (Foto: Israels fodboldforbund)
Israels U20-landshold fortsætter med at imponere i VM. Nu drømmer de om finalen.

Efter en nervepirrende kamp, vandt Israels U20-landshold i aftes over Brasilien i VM-kvartfinalen i Argentina. Det stod 1-1 mellem holdene efter fuld tid og i forlænget spilletid blev det virkelig spændende. Først tog Brasilien føringen, inden Israel kort tid efter fik udlignet kampen. Til sidst scorede Dor Turgeman sejrsmålet for Israel i en sensationel 3-2-sejr over Brasilien.

Nu er Israel klar til U20VM semifinalen, hvor de spiller mod vinderen af ​​søndagens kvartfinale mellem Uruguay og USA.

Israel deltager for første gang i U20VM og sejren over Brasilien er nok Israels største fodboldpræstation i historien. Brasilien stillede op med sit A-hold, der vandt FIFA World Cup fem gange og er en af ​​de store favoritter til at vinde VM.

– Den her sejr er for hele Israel. Vi vil forene vores vidunderlige land, siger holdets træner Ofir Haim og tilføjer at holdet har gode spillere, og at de nu håber på at kunne nå hele vejen til finalen.

Flere politiske ledere har hyldet Israels U20-landshold. Premierminister Benjamin Netanyahu Tweetede «vores hold har skabt historie og bragt stolthed til hele Israel». Præsident Isaac Herzog Tweetede «Holdet giver os ernom respekt og glæde med deres fantastiske kamp og sportsånd».

Matchvinder Dor Turgeman dedikerede sejren til de tre israelske soldater som blev dræbt i går ved grænsen til Egypten i det værste terrorangreb siden de to lande indgik fredsaftale i 1979.

– Det var en svær dag for os alle med den forfærdelige nyhed fra Israel. Jeg dedikerer vores sejr til ofrenes familier. Det var meget smertefuldt at høre om, hvad der skete, siger Dor Turgeman, som sendte Israel i semifinalen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem