Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tre israelske soldater dræbt ved grænsen til Egypten

Her ses en israelsk specialstyrke-soldat ved den israelsk-egyptiske grænse. (Foto: Flash90)
Egyptisk politimand trængte ind i Israel og skød flere soldater. Det er den værste hændelse ved grænsen mellem Egypten og Israel siden de to lande indgik deres fredsaftale i 1979.

Tidligt i morges skød og dræbte en egyptisk politimand to israelske soldater, der bevogtede grænsen til Egypten. Få timer senere skete der endnu en skudepisode i området, længere inde i israelsk territorium, hvor den samme gerningsmand skød og dræbte en tredje israelsk soldat.

Den egyptiske politimand blev kort efter skudt og dræbt i en skudveksling med andre israelske soldater i området, skriver Times of Israel.

Omstændighederne efterforskes af Israels forsvarshær (IDF), inkl. hvordan det lykkedes en egyptisk politimand at trænge ind i Israel fra Egypten.

– En efterforskning er i gang i tæt og fuldt samarbejde med Egyptens hær, udtaler IDF.

Dagens angreb er de værste på grænsen mellem Israel og Egypten, siden de to lande indgik deres historiske fredsaftale i 1979. Egyptens hær udtrykker sin dybeste medfølelse med familierne til de dræbte israelske soldater.

To af de dræbte soldater er identificeret – 19-årige sergent Lia Ben Nun fra byen Rishon Lezion. Hun aftjente sin værnepligt tjente som kampsoldat i Bardelas Bataljon.

20-årige Ohad Dahan er den anden dræbte soldat identificeret på nuværende tidspunkt.

Derudover blev en kvindelig soldat også dræbt – hendes navn er endnu ikke blevet frigivet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem