Hvis du elsker Fauda, kan du glæde dig til januar 2023 hvor den israelske serie vender tilbage med 4. sæson. (Foto: Netflix)

Fauda mest sete serie i Libanon

I 4. sæson jagter de israelske undercoveragenter terrorister i Libanon og Belgien.

Den 20 januar kunne danske Fauda fans endelig se sæson 4, der havde premiere på Netflix verden over. Den nye sæson blev allerede vist på YES for et par måneder siden, hvor den blev et kæmpe hit i flere lande, skriver Jerusalem Post.

Israels successserie er også blevet et kæmpe hit i flere arabiske lande. I Libanon ligger den på 1. pladsen som mest sete Netflix-serie (det meste af plottet i 4. sæson foregår desuden i Libanon).

Fauda ligger også på 1. pladsen i Emiraterne, Rumænien, Tjekkiet og Grækenland.

I Indien og Italien, Polen og Holland ligger serien på 2. pladsen og på tredjepladsen i Frankrig og Kenya.

I Tyrkiet ligger Fauda på 5. pladsen, på 9. pladsen i Saudi-Arabien, 10. pladsen i Brasilien og Belgien – hvor en del af seriens plot også finder sted.

I 4. sæson rejser de israelske undercover-agenter blandt andet til Belgien og Libanon. Doron som er seriens hovedperson, føler skyldfølelse over at et af undercover enhedens medlemmer er død. Doron er også vred og frustreret over selv at være blevet fjernet fra enheden.

Walla! skriver i deres anmeldelse at “overgangen fra de overfyldte gader i Jenin til de grønne gader i Bruxelles fremhæver den neutrale tilgang til konflikten i Fauda. De europæiske elementer udgør en bureaukratisk hindring mellem de israelske sikkerhedsstyrker og terroristerne. Det skyldes at sikkerhedsstyrkernes hænder er bundet uden nødvendig tilladelse fra Højesteret og den israelske, anti-israelske NGO B’Tselem.

Walla! skriver: – Det bliver interessant at se, hvor langt historien vil udvikle sig, om hentydningen til europæisk naivitet vil blive styrket i løbet af 4. sæson og hvordan seriens fans verden over vil forholde sig til den vinkel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp