Search
Falash Mura jøder i Etiopien under bøn. (Foto: @HenMazzig)

Etiopiske jøder ankommet i Israel trods Corona-krisen

34 Falash Mura jøder fra Etiopien er immigreret til Israel.

34 Falash Mura jøder fra Etiopien netop ankommet i Israel, dermed har 269 etiopiske jøder lavet (Aliyah) til Israel under Corona-krisen, skriver avisen Times of Israel.

De seneste etiopiske immigranter (Olim) ankom tidligt torsdag morgen og blev kørt direkte i karantæne for at undgå Corona spredning.

De nye immigranter er blandt de 400 etiopiere som den israelske regering tidligere på året besluttede at godkende – læs MIFFs tidligere artikel om det her.

43 etiopiske jøder ankom før dage før det seneste Knesset-valg den 2. marts, 73 etiopiske immigranter ankom ultimo marts og 119 ankom medio maj.

I dag venter omkring 8.000 Falash Mura jøder i Etiopen på tilladelse til at immigrere til Israel, de fleste af dem har familiemedlemmer i Israel.

Om Falash Mura: Beta Israel jøderne i Etiopien og Eritrea kaldes Falash Mura. De konverterede til kristendommen som en konsekvens af proselytisme i det 19. og 20. århundrede og søger nu tilbage til deres jødiske rødder. De kaldes for Beta Israel, fordi de ikke overholdt israelitternes lov og konverterede til kristendommen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp