Etiopiske jøder ankommet i Israel trods Corona-krisen

34 Falash Mura jøder fra Etiopien er immigreret til Israel.
Falash Mura jøder i Etiopien under bøn. (Foto: @HenMazzig)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

34 Falash Mura jøder fra Etiopien netop ankommet i Israel, dermed har 269 etiopiske jøder lavet (Aliyah) til Israel under Corona-krisen, skriver avisen Times of Israel.

De seneste etiopiske immigranter (Olim) ankom tidligt torsdag morgen og blev kørt direkte i karantæne for at undgå Corona spredning.

De nye immigranter er blandt de 400 etiopiere som den israelske regering tidligere på året besluttede at godkende – læs MIFFs tidligere artikel om det her.

43 etiopiske jøder ankom før dage før det seneste Knesset-valg den 2. marts, 73 etiopiske immigranter ankom ultimo marts og 119 ankom medio maj.

I dag venter omkring 8.000 Falash Mura jøder i Etiopen på tilladelse til at immigrere til Israel, de fleste af dem har familiemedlemmer i Israel.

Om Falash Mura: Beta Israel jøderne i Etiopien og Eritrea kaldes Falash Mura. De konverterede til kristendommen som en konsekvens af proselytisme i det 19. og 20. århundrede og søger nu tilbage til deres jødiske rødder. De kaldes for Beta Israel, fordi de ikke overholdt israelitternes lov og konverterede til kristendommen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise