Etiopiske jøder ankommet i Israel trods Corona-krisen

34 Falash Mura jøder fra Etiopien er immigreret til Israel.

Falash Mura jøder i Etiopien under bøn. (Foto: @HenMazzig)

34 Falash Mura jøder fra Etiopien netop ankommet i Israel, dermed har 269 etiopiske jøder lavet (Aliyah) til Israel under Corona-krisen, skriver avisen Times of Israel.

De seneste etiopiske immigranter (Olim) ankom tidligt torsdag morgen og blev kørt direkte i karantæne for at undgå Corona spredning.

De nye immigranter er blandt de 400 etiopiere som den israelske regering tidligere på året besluttede at godkende – læs MIFFs tidligere artikel om det her.

43 etiopiske jøder ankom før dage før det seneste Knesset-valg den 2. marts, 73 etiopiske immigranter ankom ultimo marts og 119 ankom medio maj.

I dag venter omkring 8.000 Falash Mura jøder i Etiopen på tilladelse til at immigrere til Israel, de fleste af dem har familiemedlemmer i Israel.

Om Falash Mura: Beta Israel jøderne i Etiopien og Eritrea kaldes Falash Mura. De konverterede til kristendommen som en konsekvens af proselytisme i det 19. og 20. århundrede og søger nu tilbage til deres jødiske rødder. De kaldes for Beta Israel, fordi de ikke overholdt israelitternes lov og konverterede til kristendommen.

Tidligere artikelIDFs nye ‘spøgelsesenhed’ har afsluttet sit træningsforløb
Næste artikelCorona-krisen fortsætter i Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.