Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

900 indvandrere i marts trods Corona-krisen

Corona-krisen stopper ikke det jødiske folk i at vende hjem til sit nationale hjemland, Israel. (Foto: @StandWithUs)
Alle nye indvandrere går i 14-dages karantæne.

Ca. 900 nye indvandrere (olim) er ankommet i Israel i løbet af marts på trods af Corona-krisen, udtaler Jewish Agency som forventer tallet vil stige til ca. 1.000 olim inden jødisk påske (pesach), skriver Jerusalem Post.

De nye olim kommer fra hele verden, inklusiv Rusland, Ukraine, Etiopien, Argentina, USA, Canada, Brasilien, Frankrig, Storbritannien, Sydafrika, Australien og Indien.

Jewish Agency fortsætter med at bringe nye olim til landet “i et kontrolleret og begrænset antal” i samarbejde med ministeriet for Aliyah og integration.

I koordinering med sundhedsministeriet har Jewish Agency indført en omfattende nødprocedure i forbindelse med de nye olims ankomst for at kunne absorbere dem sikkert i Israel.

I praksis betyder det at alle olim ved ankomst skal underskrive en erklæring om at de går i øjeblikkelig karantæne i 14 dage. Jewish Agency, Aliyah-ministeriet og lokale myndigheder holder fjernkontakt med alle olim for at yde løbende hjælp.

Jewish Agency har også oprettet en immigrations hotline bemandet af flersprogede fagfolk som giver vejledning og hjælp til enhver oleh, også inden ankomst i Israel.

Ifølge Jewish Agency består den nuværende aliyah (indvandring) af enkeltpersoner og familier frem for organiserede grupper af olim. Undtagelsen var aliyah fra USA og Etiopien.

Tidligere på ugen ankom 72 olim fra Etiopien efter regeringen i februar besluttede at godkende aliyah af 398 medlemmer af Falash Mura samfundet til Israel. Jewish Federations of North America, Keren Hayesod-United Israel Appeal og the International Christian Embassy Jerusalem hjalp med finansieringen.

62 indvandrere kom fra USA med Nefesh B’Nefesh.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem