Tid til at bede sammen midt i Corona-krisen

Et akut medicinsk team stoppede for at bede. Den ene mod Mekka, den anden mod Jerusalem. Det sker kun i Israel!

Det er kun i Israel du kan se en jøde og en muslim arbejde og bede sammen. (Foto: @rcohen)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske ambulance tjeneste (Magen David Adom) modtager normalt omkring 6.000 opkald om dagen. Siden Corona-krisen begyndte har de modtaget ca. 100.000 opkald om dagen, skriver The New York Times.

I den sydlige by Beersheba var et par akut medicinske medarbejdere ca. 40 minutter inde i deres vagt tirsdag eftermiddag, da alting pludseligt blev stille. Ingen panikanfald, ingen ældre mennesker som løber tør for medicin, ingen køkkenulykker hos personer som sidder hjemme i isolation for at undgå Corona-smitte.

De to kolleger trådte ud af ambulancen for at bede.

Avraham Mintz (43), er jødisk og fra Beerseba. Mintz svøbte sig ind i sit bedesjal og vendte sig mod nord mod Jerusalem. Zoher Abu Jama (39), er muslim og fra Rahat. Abu Jama foldede sit bedetæppe ud på vejen og knælede mod syd mod Mekka.

En kollega tog et billede og postede det, hvilket ifølge avisen fik stor opmærksomhed på sociale medier.

Ifølge de to mænd er deres ryg-mod-ryg tilbedelse ikke noget nyt.

-Vi tilstræber at bede samtidigt i stedet for at gøre det på hver sit tidspunkt, fordi vi har ekstraordinært travlt for tiden, sagde Mintz.

I skrivende stund er eleve personer døde af Corona i Israel og på Vestbredden stiger dødstallet også.

-Hele verden kæmper mod Corona. Det er en sygdom som ikke skelner mellem mennesker, religion og køn. Men du lægger det til side. Vi arbejder sammen og lever sammen. Dette er vores liv, sagde Abu Jama.

Abu Jama fortalte at han havde sin ældre mor i tankerne mens han bad: Hun er skrøbelig og han har holdt afstand fra hende, selvom de bor under samme tag. Mintz sagde at han havde bedt Gud om “at lade mig se afslutningen af det her – den gode afslutning. Fordi jeg ved der vil komme en god afslutning. Og jeg håber at være der når det sker.”

Tidligere artikel900 indvandrere i marts trods Corona-krisen
Næste artikelRaket affyret fra Gaza mod Sderot
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)