Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tid til at bede sammen midt i Corona-krisen

Det er kun i Israel du kan se en jøde og en muslim arbejde og bede sammen. (Foto: @rcohen)
Et akut medicinsk team stoppede for at bede. Den ene mod Mekka, den anden mod Jerusalem. Det sker kun i Israel!

Den israelske ambulance tjeneste (Magen David Adom) modtager normalt omkring 6.000 opkald om dagen. Siden Corona-krisen begyndte har de modtaget ca. 100.000 opkald om dagen, skriver The New York Times.

I den sydlige by Beersheba var et par akut medicinske medarbejdere ca. 40 minutter inde i deres vagt tirsdag eftermiddag, da alting pludseligt blev stille. Ingen panikanfald, ingen ældre mennesker som løber tør for medicin, ingen køkkenulykker hos personer som sidder hjemme i isolation for at undgå Corona-smitte.

De to kolleger trådte ud af ambulancen for at bede.

Avraham Mintz (43), er jødisk og fra Beerseba. Mintz svøbte sig ind i sit bedesjal og vendte sig mod nord mod Jerusalem. Zoher Abu Jama (39), er muslim og fra Rahat. Abu Jama foldede sit bedetæppe ud på vejen og knælede mod syd mod Mekka.

En kollega tog et billede og postede det, hvilket ifølge avisen fik stor opmærksomhed på sociale medier.

Ifølge de to mænd er deres ryg-mod-ryg tilbedelse ikke noget nyt.

-Vi tilstræber at bede samtidigt i stedet for at gøre det på hver sit tidspunkt, fordi vi har ekstraordinært travlt for tiden, sagde Mintz.

I skrivende stund er eleve personer døde af Corona i Israel og på Vestbredden stiger dødstallet også.

-Hele verden kæmper mod Corona. Det er en sygdom som ikke skelner mellem mennesker, religion og køn. Men du lægger det til side. Vi arbejder sammen og lever sammen. Dette er vores liv, sagde Abu Jama.

Abu Jama fortalte at han havde sin ældre mor i tankerne mens han bad: Hun er skrøbelig og han har holdt afstand fra hende, selvom de bor under samme tag. Mintz sagde at han havde bedt Gud om “at lade mig se afslutningen af det her – den gode afslutning. Fordi jeg ved der vil komme en god afslutning. Og jeg håber at være der når det sker.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem