Search
Ruslands overrabbiner Barel Lazar. (Foto: Chabad Lubavitch, 24. dec 2016, flickr)

Ruslands overrabbiner: – Udenrigsminister Lavrov bør undskylde Hitler udtalelse

Siger overrabbiner Barel Lazar.

– Det ville være rart, hvis han undskyldte over for jøderne og blot indrømmede, at han tog fejl, udtaler Ruslands overrabbiner Berel Lazar, efter udenrigsminister Lavrov kom med den falske påstand om at Adolf Hitler havde “jødisk blod”, skriver i24NEWS

Ruslands udenrigsministers påstande om, at Hitler havde jødiske rødder er blevet fordømt internationalt af flere jødiske grupper og embedsmænd fra USA og Israel.

– Jeg ser ikke mig selv som værende den rette til at rådgive lederen af russisk diplomati – men det ville være rart, hvis han undskyldte over for jøderne og blot indrømmede, at han tog fejl,” udtalte overrabbiner Lazer og tilføjer: – Jeg tror, det ville kunne lukke sagen så vi kan komme videre

Selvom overrabbiner Lazars modstand er forsigtig, markerer den et markant skift i den pro-Kremlin-konsensus der hidtil er kommet fra religiøse ledere i landets menigheder.

Overrabbiner Lazar som menes at have tætte forbindelser til Ruslands præsident Vladimir Putin har også udtalt sin modstand mod krigen i Ukraine men har undgået at komme med direkte kritik af Ruslands invasion eller landets leder.

I marts udtalte overrabbineren at “galskaben skal stoppe så der ikke dør flere mennesker.”

Ruslands anti-jødiske propaganda er ikke noget nyt – her er et par eksempler:

Apartheid-anklagen, sværtekampagnen mod Israel som apartheid-stat som blev finansieret af kommunister begyndte under Den Kolde Krig. De kommunistiske landes hoved-strategi med deres anti-israelske sværte-kampagne var opbygning af alliancer med arabiske lande. Mange ideer som siden har spredt sig til resten af verden, begyndte i sammenkoget af kommunisme, arabisk nationalisme og islamisme: Zionisme er racisme, zionisme er det samme som imperialisme, Israel er USAs vagthund i Mellemøsten, zionisme fremmer antisemitisme og zionisme er det samme som sydafrikansk apartheid. ALLE de anklager stammer fra Den Kolde Krigs tid. Læs mere i MIFFs temaside

Zions Vises Protokoller er et falsum som blev skrevet af den russiske zars efterretningstjeneste i slutningen af 1800-tallet. Inspirationen bag var blandt andet et satirisk skrift skrevet af franskmanden Maurice Joly. Formålet med protokollerne var at retfærdiggøre styrets jødeforfølgelser. I protokollerne miskrediteres jøderne ved at påstå at der eksisterer en jødisk sammensværgelse om at overtage verdensherredømmet. Adolf Hitler troede også på konspirationen. Protokollerne var således med til at danne grundlag for den nazistiske ideologi. Protokollerne er skrevet på en måde så læseren skal tro at det er et internt jødisk dokument. I nogle lande – især i Mellemøsten, udgives og sælges Zions Vises Protokoller stadig som et autentisk værk – læs mere her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp