Search

Israel rasende over Ruslands påstand om at Hitler havde “jødisk blod”

Israels udenrigsminister Yair Lapid: - Jeg bliver både vred som udenrigsminister og som søn af en far, der var i Budapest Ghetto. Det var ikke jøder som sendte min far i ghetto. Det var nazister som gjorde det. Nazisterne forfulgte jøderne og dræbte seks millioner jøder. Ukrainerne er ikke nazister. Kun nazister kan være nazister. Kun nazisterne forsøgte at udslette hele det jødiske folk.

For få dage siden kom Ruslands udenrigsminister med en absurd påstand om at Hitler havde jødiske rødder. Den absurde påstand er blevet brugt af flere kilder igennem flere år og selvom påstanden gentagende gange er blevet bevist som falsk, bruges den fortsat i anti-israelsk og anti-jødisk propaganda.

Nu beskylder Ruslands udenrigsminister Israel for at støtte “det nynazistiske regime i Kiev”, udsagnet vækker ekstra afsky fordi Ukraines præsident Volodymyr Zelensky er jøde og hans bedstefar var Holocaust-overlevende.

På italienske mediers spørgsmål om hvordan der kan være et nazi regime i et land som ledes af en jødisk præsident, lød svaret fra Ruslands udenrigsminister Sergey Lavrov, ”Hvad så hvis Zelensky er jøde? Hitler havde jødisk blod. ” Og tilføjede at “de største antisemitter var jøder.”

Udenrigsminister Lavrovs bemærkninger har vakt vrede i Israel – både Israels premierminister Naftali Bennett og udenrigsminister Yair Lapid har i hårde vendinger fordømt Ruslands diplomatiske angreb mod den jødiske stat og har indkaldt Ruslands ambassadør Anatoly Viktorov til møde i Jerusalem, skriver Jewish News Syndicate (JNS)

”Jeg bliver både vred som udenrigsminister og som søn af en far, der blev interneret i Budapest Ghetto,” udtalte udenrigsminister Lapid og tilføjede: ”Det var ikke jøder som sendte min far i ghetto. Det var nazisterne som gjorde det. Nazisterne forfulgte jøderne og dræbte seks millioner jøder. Ukrainerne er ikke nazister. Kun nazister kan være nazister. Kun nazisterne forsøgte at udslette hele det jødiske folk.”

Ruslands udenrigsministerium svarede i en erklæring, at udenrigsminister Lapids bemærkninger var “antihistoriske” og forklarede “i vid udstrækning, hvorfor den nuværende israelske regering støtter det nynazistiske regime i Kiev,” rapporterede Reuters.

Erklæringen gentog, at Zelenskys jødiske rødder ikke udelukker Ukraine fra at blive drevet af nynazister.

”Antisemitisme i hverdagen og i politik er ikke stoppet og er tværtimod blevet plejet [i Ukraine],” hedder det ifølge rapporten.

Ledere fra flere vestlige lande har fordømt Lavrovs kommentarer, og Zelensky har beskyldt Rusland for at have glemt lektioner fra Anden Verdenskrig, ifølge Reuters.

Ruslands anti-jødiske propaganda er ikke noget nyt – her er et par eksempler:

Apartheid-anklagen, sværtekampagnen mod Israel som apartheid-stat som blev finansieret af kommunister begyndte under Den Kolde Krig. De kommunistiske landes hoved-strategi med deres anti-israelske sværte-kampagne var opbygning af alliancer med arabiske lande. Mange ideer som siden har spredt sig til resten af verden, begyndte i sammenkoget af kommunisme, arabisk nationalisme og islamisme: Zionisme er racisme, zionisme er det samme som imperialisme, Israel er USAs vagthund i Mellemøsten, zionisme fremmer antisemitisme og zionisme er det samme som sydafrikansk apartheid. ALLE de anklager stammer fra Den Kolde Krigs tid. Læs mere i MIFFs temaside

Zions Vises Protokoller er et falsum som blev skrevet af den russiske zars efterretningstjeneste i slutningen af 1800-tallet. Inspirationen bag var blandt andet et satirisk skrift skrevet af franskmanden Maurice Joly. Formålet med protokollerne var at retfærdiggøre styrets jødeforfølgelser. I protokollerne miskrediteres jøderne ved at påstå at der eksisterer en jødisk sammensværgelse om at overtage verdensherredømmet. Adolf Hitler troede også på konspirationen. Protokollerne var således med til at danne grundlag for den nazistiske ideologi. Protokollerne er skrevet på en måde så læseren skal tro at det er et internt jødisk dokument. I nogle lande – især i Mellemøsten, udgives og sælges Zions Vises Protokoller stadig som et autentisk værk – læs mere her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp