Samuelsen: – Israel må behandles på lige fod med alle andre lande

Forfulgte kristne skal op på dagsordenen, Israel skal rykke ned.
Anders Samuelsen (foto: Council of Europe Parliamentary Assembly, April 2018, på Flickr)
Anders Samuelsen (foto: Council of Europe Parliamentary Assembly, April 2018, på Flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Kristeligt Dagblad har interviewet Udenrigsministeren Anders Samuelsen til en glimrende  artikel “Regeringen vil arbejde for forfulgte kristne i FN-råd“.

Artiklen gør udtrykkeligt opmærksom på den ulykkelige sammenhæng mellem FN Menneskerettighedsrådet (UNHRC) enorme fokus på Israel og forsømmelsen af mange virkelig grelle brud på menneskrettighederne i verden – ikke mindst i forbindelse med forfølgelse af kristne.

Ikke én gang siden oprettelsen i 2006 har FN’s Menneskerettighedsråd haft forfulgte kristne på dagsordenen. Omvendt bliver Israel konsekvent fordømt. Nu vil udenrigsministeren have styr på prioriteterne i rådet.

UNHRC er i gang med en månedlang session, som startede den 25. februar. I næste uge bliver der behandlet et punkt med de såkaldte landeresolutioner – som dækker alle landene undtagen Israel, som får eget punkt.

”Kampen imod forfølgelse af kristne og andre religiøse minoriteter er en kernesag for regeringen. Derfor er det også noget, Danmark kommer til at have fokus på i menneskerettighedsrådet,” skriver Anders Samuelsen i en mail til Kristeligt Dagblad og oplyser, at den danske regering som nyt rådsmedlem sammen med EU har arbejdet for, at menneskerettighedsrådet tager spørgsmålet om forfulgte religiøse minoriteter op i udkastene til de landeresolutioner, der skal behandles i næste uge. Det vil blandt andet ske i resolutionerne om Nordkorea, Myanmar og Syrien. ”Det er jeg tilfreds med, og det er et spørgsmål, vi sammen med EU vil blive ved med at have fokus på,” lyder det fra udenrigsministeren.

Kristeligt Dagblad oplyser, at også De Konservatives udlændingeordfører, Naser Khader, mener, at der skal vedtages resolutioner imod de lande, der forbryder sig imod kristne og andre mindretal. ”Jeg regner med, at vi er proaktive og påvirker med danske synspunkter. Både i forhold til menneskerettigheder, kvinderettigheder, seksuelle minoriteters rettigheder og religiøse minoriteters rettigheder. Ikke mindst i forhold til forfølgelse af kristne,” siger Naser Khader.

Behandling af Israel

Som bekendt har UNHRC et permanent “punkt 7” på dagsorden, som alene bruges til at anklage Israel.  Mere end halvdelen af UNHRCs resolutioner omhandler Israel. Kristeligt Dagblad citerer Hillel Neuer – direktør i UN Watch, som holder kritisk øje med praksis i FNs Menneskerettighedsråd.

UN Watch oplyser, at  mere end halvdelen af resolutionerne omhandler Israel.  ”Grundlæggende er rådet en politisk organisation, der hellere angriber Israel, USA og Europa end Mellemøsten,” siger Hillel Neuer. ”Menneskerettighedsrådet arbejder modsat af, hvordan det var tiltænkt. Man beskytter krænkerne. Når forfulgte kristne ikke har været på dagsordenen, skyldes det, at disse forbrydelser sker i muslimske lande. De har ingen interesse i at tage spørgsmålet op, og krænkerne optager mere end halvdelen af sæderne i rådet,” siger Hillel Neuer.

Punkt 7 vil tage hele dagen nu på mandag den 18. marts, hvor der vil blive præsenteret en håndfuld resolutioner og rapporter, som fordømmer Israel. I følge Kristeligt Dagblad vil Anders Samuelsen ikke oplyse, hvordan Danmark vil stemme, men han bemærker generelt:

”Jeg har sagt mange gange, at det ikke giver mening, at Israel og de [af Israel, red.] besatte områder som den eneste landesituation i verden har sit eget punkt på menneskerettighedsrådets dagsorden. Israel skal ikke fritages for kritik, men jeg ønsker, at de skal behandles på lige fod med alle andre lande. Det er den vej, Danmark kommer til at trække,” skriver han til Kristeligt Dagblad.

Anders Samuelsen: Israel skal ikke fritages for kritik, men jeg ønsker, at de skal behandles på lige fod med alle andre lande

Læs mere om Samuelsens udmeldinger her på MIFF.DK: “Danmark vil reformere FNs Menneskerettighedsråd – bl.a. for at fjerne forskelsbehandlingen af Israel. Anders Samuelsen opfordrer direkte alle 47 UNHRC-medlemslande til at holde sig tavs under punkt-7-debatten, som finder sted den 18. marts.”


UN Watch organiserer en stor aktion, som også DU kan deltage i ved at skrive under: Nok er nok


Kan Danmark gøre en forskel? 

Kristeligt Dagblad har spurgt, om “et lille land som Danmark kan gøre en forskel i forhold til at rykke balancen”.

Hillel Neuer: ”Danmark er ikke en supermagt på størrelsen, men vi håber, at det kan blive en moralsk supermagt. Det er på tide, at de lande, der har principper, viser det.”

Naser Khader:  “Hvis vi ikke kan få spørgsmålet på dagsordenen, så forstår jeg ikke, hvad vi laver i det råd. Vi skal italesætte det, der optager os.”

Anders Samuelsen (i vores tidligere artikel): “Danmark vil arbejde tæt sammen med vores EU-partnere og andre ligesindede lande for at søge en mere rimelig balance …”


Hvor er de danske kirkelige organisationer?

MIFF kan også tilføje, at mange kirkelige organisationer i Danmark aldrig nogensinde beskæftiger sig med forfulgte kristne – med mindre de mener, at de kan påstå (fejlagtigt) at Israel forfølger kristne i Israel og de israelske styrede områder. Læs f.eks. Jan Frost’s kristiske debatindlæg fra 2016 om den højest besynderlige måde hvorpå Danske Kirkers Råd (DKR) udtrykker bekymring om forfulgte kristne i verden: “Kristne i Israel har gode muligheder for at praktisere deres tro


UN Watch organiserer en stor aktion, som også DU kan deltage i ved at skrive under: Nok er nok

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHamas’ og Islamisk Jihads krigsforbrydelser mod kvinder og børn
Næste artikelPalæstinenserne marcherer baglæns, mens Israel forbereder sig på valg
Avatar
Dina Grossman (f. 1948 i USA) er frivillig daglig leder og redaktør for MIFF. Pensioneret fra bl.a. stillinger som lærer, forsker, forfatter, IT-specialist. Dina har valgt at bo i Danmark siden 1978 og har dobbelt statsborgerskab. Hun har bidt mærke i, at der næsten hele tiden spredes giftige halvsandheder og hele løgne om Israel, som er fordummende og had-fremmende. Hun kan ikke ha' det!

Ingen indlæg at vise