Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hvilke løgne indgår i angreb mod Israels legitimitet? Og hvorfor er det nødvendigt at bekæmpe løgnene? Video og indlæg

Ben-Dror Yemini (MIFF); Carlos Tapiero (www.maccabia.com)
Ben-Dror Yemini (MIFF); Carlos Tapiero (www.maccabia.com)
Video af Ben-Dror Yeminis præsentation af Løgneindustrien mod Israel. Video af Carlos A. Tapieros præsentation af det jødiske folks ret til et nationalhjem i Eretz Israel. Og skriftlige tilbagemeldinger fra nogle af de 75 deltagere i seminaret den 6. januar 2019

Hvorfor er det nødvendigt?

En deltager spurgte:

“Israel trives fantastisk – hvorfor ikke bare ignorere løgneindustrien?”

Svarene er slående.

  1. Løgneindustrien kommer i vejen for fred og skader palæstinenserne (Ben-Dror Yemini er rent faktisk pro-palæstinensisk og ønsker brændende fred)
  2. De mange løgne puster til antisemitisme og had – og som vi alle ved, kan hadefulde ord kamme over i vold.
  3. De mange løgne er fordummende. Uvidenhed og spredning af flosker er ikke just noget vi i Vesten har brug for blandt vores medborgere. Familier og venner kommer op at slås – over noget som måske i bund og grund ikke kommer dem ved!
  4. De mange løgne kommer i vejen for, at offentligheden bruger tid og ressourcer på virkelig store problemer. Det virker så bekvemt – så omkostningsfrit – at fokusere på israelske-arabiske-palæstinensiske konflikter …

Her er linket til den komplette seminarbeskrivelse om bekæmpelse af angreb på Israels legitimitet- inklusive anbefalinger af læsestof

Her er linket til optagelsen af Ben-Dror Yeminis kortlægning af “Løgnindustrien”.

Her er linket til optagelsen af Rabbiner Carlos A. Tapieros præsentation om det jødiske folks ret til et nationalt hjem i Israels land.


Deltagertilbagemeldinger

Anne Mette Schwartzberg – som før har hørt Ben-Dror Yemini tale – skriver:

“Ben-Dror Yemini har en yderst akademisk tilgang til tingene, og det han siger er velovervejet, velfunderet og veldokumenteret. Man kan kun være enig med ham, og jeg tror selv den største Israel kritiker ville blive overbevist om rigtigheden i det han siger. (Hvis eller kritikeren ville give sig tid til at lytte !!!) Derfor har han gennemslagskraft, selv her i denne anti Israelske del af verden.

“Carlos Tapiero er jo skøn, og jeg elsker den entusiastiske måde, han fremstiller tingene. Og jeg oplevede, hvor overraskede og enige folk var i det absurde faktum, at Israel, som den eneste stat i verden, hele tiden skal bevise sin legitimitet.

“Det var et dejligt og veldisponeret arrangement. Og så var maden vældig god, efter min smag.”


Kommentatoren Hans Knudsen skriver:

“Der blev ikke sagt så meget rent faktuelt, som jeg ikke kendte ret godt på forhånd.

“Ben-Drors præsentation var specielt fremragende, og det vigtigste ved den er nok, at man skal være klar til at udfordre forkerte oplysninger meget hurtigt, samt den tydelige fremlæggelse af, at det, der skete både efter 1. og efter 2. verdenskrig mht. aftaler og befolknings-bytte simpelthen var dagens norm dengang, og at man ikke skal (be-)dømme én nation efter nutidens normer. Samt at det er meget vigtigt at fokusere på, at den manglende fredsløsning primært er et problem for den palæstinensiske civilbefolkning.

“Det vigtigste ved Carlos’ præsentation var, at man ikke skal acceptere, at Israel skal begrunde og retfærdiggøre sin ret til at eksistere, og at man derfor kan/skal udfordre det ved at spørge ind til hvorfor man ikke også udfordre alle andre staters ret til at eksistere.”

– Hans Knudsen


Debattøren Ole Groth-Andersen skriver:

Det var et rigtig godt arrangement i går. Taler #1 Ben-Dror Yemini havde nogle yderst interessante vinkler på nogle af de løgne vi kender, men hvor vurderingen/vinklen set med hans øje er en anden. Konklusionen er, at vil man fred, så er løgne den første forhindring for fred, og til større skade for de palæstinensiske arabere end for Israel. Super godt.

Taler #2 Carlos Tapiero, gav glimrende inputs på meget af det, som mange godt ved, men kan ikke gentages for ofte, og så gav han god grund til eftertanke.

Carlos Tapiero studerer de forskellige forbindelser imellem, på den ene side, de grundlæggende principper, som har ført til, anerkendelse af retten til en suveræn stat for alverdens nationer, og så principperne omkring Israels Land (Eretz Yisrael) og Det Jødiske Folks (Am Yisrael).

Og så spørger han: “Der sættes altid spørgsmålstegn ved Israels ret til at eksistere – men ikke ved andre staters tilsvarende rettigheder. Hvorfor? Hvad er det man vil opnå?”


Sigge Korzen, formanden for Peres Fredscenters Venner, skriver:

Tak for et fint arrangement. Jeg havde meget fornøjelse af specielt Ben Drors foredrag. Jeg var meget enig i alt, hvad han sagde. Der var mange værdifulde detaljerede oplysninger, og han var rigtig god til at sætte ord på de løgne, halve og hele, som vi hører hele tiden og ord på hvad der er fakta. F.eks. var det tankevækkende, når der tales om fordrivelse af … arabere i uafhængighedskrigen 1948, at det dengang var alm. acceptabel fremgangsmåde i verden for at lette mulighederne for ro i området, og flytning af en del af befolkningen dokumenteret fandt sted mange steder i verden. Altså dengang.

I det hele taget lagde Ben Dror ikke skjul på, at nogle af de ubehagelige påstande/kritik om og af Israel kunne indeholde noget sandt, men når det fremstilles som forbrydelser, så er det løgn, som skal bekæmpes.

Ben Dror havde et vigtigt budskab om, at løgnene skader palæstinenserne og kan være ødelæggende for mulighederne for fred.

Jeg kunne i øvrigt sagtens høre ham en anden gang et par timer også om den kritik af Israel, som han mener er legitim og berettiget ????

Carlos Tapieros foredrag om Israels ret til at eksistere, burde som han selv sagde ikke være nødvendigt. Man stiller jo ikke dette spm. om andre staters ret. For nogle var det dog sikkert godt at få repeteret, hvordan Israel har retten på sin side historisk og juridisk.


Anonym forhåndeværende kibbutznik skriver:

Søndag d. 6. januar deltog jeg i et meget spændende arrangement hos ”Med Israel for Fred”, om hvordan vi kan være ambassadører for sandheden om Israel og det jødiske folk, i en kultur, der er præget af mediehype, historieforvanskning og direkte løgn.

Fra starten var der fokus på, at det ikke handler om at være imod mennesker eller begrænse sine modstanderes ytringsfrihed, men netop søge fred til gavn for både jøder og palæstinensere.

Journalist og forfatter til bogen Industry of Lies, Ben-Dror Yemini, gav en grundig indføring i BDS-bevægelsens oprindelse, udbredelse og argumentation og viste, hvordan den faktisk skader mennesker på begge sider af konflikten. Dens indflydelse på akademisk og politisk niveau ødelægger fredsprocessen i stedet for at fremme den.

Det der fangede min opmærksomhed, var den oprigtige vilje til fred, der gik som en rød tråd gennem hele foredraget. Det var ikke blot smukke ord, men var blevet omsat til handling gennem talrige dialogmøder med mennesker af en helt anden opfattelse af Israels eksistensberettigelse og palæstinensernes behov. Man siger, at ”where the mind goes, the man follows”, og det slog mig, hvor sandt dette er, når det gælder folkesjælen. Derfor er det så vigtigt at løfte sin stemme mod propaganda, og arbejde for fred, også i Danmark.

Rabbi Carlos A. Tapiero talte om det jødiske folks ret til landet Israel som det kommer til udtryk historisk og juridisk, samt i identitetsbaserede, religiøse og eksistentielle rettigheder. Det var meget oplysende og gav et godt grundlag for samtale, når man ønsker at vise, hvorfor Israel har ret til at eksistere. Alene det spørgsmål er usædvanligt, da intet andet folk på jorden i samme udstrækning har skullet forsvare retten til deres hjemland. Ingen var i tvivl om svaret efter at have lyttet med, men det der stod klarest for mig bagefter, var det udsagn, at ”kritik af staten Israels politik, på linje med alle andre stater, er legitimt, men kritik af staten Israels ret til at eksistere, er antisemitisme”. I en tid, hvor Israel igen må bede om hjælp til at få sandheden fortalt, ansigt til ansigt med massiv, global modstand, er der kun ét svar der ikke er acceptabelt, uanset om vi er venner af Israel på kristent eller humanistisk grundlag, og det er intet svar.

– Deltageren (navnet er redaktionen bekendt) vil ikke risikere at familiemedlemmer bliver chikaneret som reaktion til hendes offentlige udtalelser.


 

 

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem