Netanyahu tilbyder Naftali Bennett premierminister posten i rotationsordning

Et døgn før premierminister Benjamin Netanyahus mandat til at danne regering udløber, tilbyder han Yaminas leder et år som premierminister i rotationsordning.
Statsminister Benjamin Netanyahu og utdanningsminister Naftali Bennett . (Foto: Likud)
Premierminister Benjamin Netanyahu og Naftali Bennett . (Foto: Likud)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

I løbet af blot to år har Israel afholdt fire Knesset-valg – læs mere HER.

I en dramatisk meddelelse har premierminister Benjamin Netanyahu i dag tilbudt Yaminas formand, Naftali Bennett premierministerposten i rotationsordning, skriver avisen Yediot Ahronot.

Netanyahus mandat om at danne regering udløber midnat, tirsdag. Netanyahus tilbud til Bennett lader til at være et forsøg på at stoppe Yesh Atids formand Yair Lapid fra at forsøge at etablere en regeringskoalition.

Lapid står til at være den næste kandidat som får mandatet af Israels præsident Reuven Rivlin til at forsøge at danne regering. Der er også rygter om at Lapid og Bennett har indgået aftale om at danne en enhedsregering.

– Jeg fortalte Bennett at jeg er villig til at acceptere hans anmodning om en rotationsordning, hvor han først vil fungere som premierminister i et år. Medlemmer af den højreorienterede blok vil blive integreret i regeringen og Knesset i vigtige positioner, skrev Netanyahu i en Facebook meddelelse.

Netanyahu tilføjede, at hvis han undlader at danne en ny regering, vil den højreorienterede blok køre ved det næste valg som en politisk alliance.

– Vi vil køre som en samlet liste for Knesset, hvor hvert parti opretholder sin identitet og relative magt. Det siger jeg at vi ikke kan når først der er dannet en solid blok på 59 Knesset-medlemmer i højrefløjen – der kommer ikke endnu et valg, skriver Netanyahu.

De to andre nødvendige pladser for at danne regering, kommer sandsynligvis fra det islamistiske parti Raam ledet af Mansour Abbas.

Leder af partiet Religiøs jødedom Bezalel Smotrich har allerede meddelt at han ikke vil deltage i en regering støttet af islamistiske partier.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise