Search
Statsminister Benjamin Netanyahu og utdanningsminister Naftali Bennett . (Foto: Likud)
Premierminister Benjamin Netanyahu og Naftali Bennett . (Foto: Likud)

Netanyahu tilbyder Naftali Bennett premierminister posten i rotationsordning

Et døgn før premierminister Benjamin Netanyahus mandat til at danne regering udløber, tilbyder han Yaminas leder et år som premierminister i rotationsordning.

I løbet af blot to år har Israel afholdt fire Knesset-valg – læs mere HER.

I en dramatisk meddelelse har premierminister Benjamin Netanyahu i dag tilbudt Yaminas formand, Naftali Bennett premierministerposten i rotationsordning, skriver avisen Yediot Ahronot.

Netanyahus mandat om at danne regering udløber midnat, tirsdag. Netanyahus tilbud til Bennett lader til at være et forsøg på at stoppe Yesh Atids formand Yair Lapid fra at forsøge at etablere en regeringskoalition.

Lapid står til at være den næste kandidat som får mandatet af Israels præsident Reuven Rivlin til at forsøge at danne regering. Der er også rygter om at Lapid og Bennett har indgået aftale om at danne en enhedsregering.

– Jeg fortalte Bennett at jeg er villig til at acceptere hans anmodning om en rotationsordning, hvor han først vil fungere som premierminister i et år. Medlemmer af den højreorienterede blok vil blive integreret i regeringen og Knesset i vigtige positioner, skrev Netanyahu i en Facebook meddelelse.

Netanyahu tilføjede, at hvis han undlader at danne en ny regering, vil den højreorienterede blok køre ved det næste valg som en politisk alliance.

– Vi vil køre som en samlet liste for Knesset, hvor hvert parti opretholder sin identitet og relative magt. Det siger jeg at vi ikke kan når først der er dannet en solid blok på 59 Knesset-medlemmer i højrefløjen – der kommer ikke endnu et valg, skriver Netanyahu.

De to andre nødvendige pladser for at danne regering, kommer sandsynligvis fra det islamistiske parti Raam ledet af Mansour Abbas.

Leder af partiet Religiøs jødedom Bezalel Smotrich har allerede meddelt at han ikke vil deltage i en regering støttet af islamistiske partier.



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp