Netanyahu fik mandat til at danne regering

Men har kun lille chance for at stable koalition på benene.
Præsident Reuven Rivlin mener ikke det vil lykkes nogle at danne regering, men giver Netanyahu muligheden. (Foto: GPO)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Præsident Reuven Rivlin har givet Benjamin Netanyahu mandatet til at danne regering, efter Likuds leder fik flest anbefalinger fra sine kollegaer i Knesset, skriver avisen Jerusalem Post.

Dermed har netanyahu nu 28 dage til at få en regering på plads.

Under en ceremoni i præsidentboligen sagde Rivlin at han aldrig havde forestillet sig som nyudnævnt præsident for syv år siden, at han skule udnævne en kandidat til at forme regering fem gange i løbet af sin præsidentperiode. Alene i løbet af de seneste to år har der været fire Knesset-valg i Israel.

Selv om Netanyahu får mandatet til at danne regering, er det langt fra givet at det vil lykkes ham. Netanyahu er langt fra at kunne danne regering. Præsident Rivlin er ikke optimistisk på Netanyahus vegne.

– Det er mit indtryk at ingen af kandidaterne har en chance for at danne en koalition, sagde Rivlin under ceremonien.

Han sagde videre at det var problematisk at udnævne en kandidat som står midt i en retssag, men at Højesteret havde afgjort at det var tilladt.

Rivlin har konfereret med de 13 fraktioner som blev valgt ind i Knesset ved valget 23. marts – læs mere HER. Ud af dem har 52 folkevalgte fra fire fraktioner anbefalet Netanyahu, mens 45 folkevalgte fra fem fraktioner har anbefalet oppositionslederen Yair Lapid fra partiet Yesh Atid. Fire fraktioner har ikke anbefalet nogle af kandidaterne.

For at danne regering skal man kunne opnå støtte fra mindst 61 ud af de 120 Knesset-sæder. Nu har Netanyahu fået 28 dage til at få støtte fra mindst 9 folkevalgte til. Et af partierne som ikke har udelukket at støtte Netanyahu er det muslimske parti Fælles Listen (Hareshimah Hameshutefet), men andre af Netanyahus samarbejdspartnere nægter at gå med til det.

Lykkedes det ikke Netanyahu at få den fornødne politiske støtte, kan Israel være på vej mod Knesset-valg nummer fem i løbet af kort tid.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise