Partileder Mansour Abbas fra partiet United Arab List står til at havne på vippen. Her afgiver han sin stemme tirsdag.

Muslimsk parti på vippen i Israel

Med 87% af stemmene talt op kan United Arab List havne på vippen.

Onsdag morgen klokken 08.42 dansk tid er 87% af stemmerne efter tirsdagens valg i Israel optalt. Netanyahu og hans blok lå længe til at få de 61 mandater som er nødvendige for at kunne danne regering, hvis de havde fået partiet Yamina med, men Netanyahu-blokken er nu faldet til 59 mandater.

Samtidig er det muslimske parti United Arab List (Hareshima Ha Meshutefet) havnet over spærregrænsen på 3,25%, efter de natten igennem lå under. Det betyder at partiet, som har brudt med de øvrige arabiske partier, kan havne på vippen. I modsætning til andre arabiske partier utelukker partileder Mansour Abbas ikke samarbejde med Netanyahu og højrefløjen – læs mere HER.

Foreløbigt kan alt ske og ingen af koalitionerne står for nuværende til at kunne få det nødvendige flertal på 61 mandater.

Med 87% af stemmerne talt op ligger Netanyahus parti Likud til at få 30 sæder, oppositionspartiet Yesh Atid 17 sæder, Shas 8, Kahol Laven 8, Yamina 7, Arbejderpartiet 7, United Torah Judaism 7, Yisrael Beytenu 7, Den arabiske fælleslisten 6, Religious Zionism 6, Nyt håb 6, Meretz 5 og United Arab List (går også under forkortelsen Ra’am) ligger over spærregrænsen og får 5 sæder.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp