Politikerne går ned i løn

Israels nationalforsamling Knesset. (Illustrationsfoto: Wikimedia Commons)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske regering har vedtaget at skære lønningerne ned med 10 procent hos alle ministrer og Knesset-medlemmer. De ønsker at parlamentet skal gå foran som et godt eksempel, som en konsekvens af at Israel står overfor en alvorlig lavkonjunktur udløst af Corona-krisen som har ramt landet, skriver avisen Israel Hayom.

Regeringen har også instrueret Finansministeriet om at de skal se på lignende lønreduktioner på tværs af den offentlige sektor, inklusiv lønnen til præsident Reuven Rivlin, landets dommere og ordfører over hele Israel.

Politikerne har også bestemt sig for at fryse den årlige lønstigning, som efter planen skulle træde i kraft tidligt 2021. Tiltaget vil umiddelbart spare statskassen for mere end 16 millioner kroner, men beløbet vil mangedobles hvis der indføres en bred lønnedgang i den offentlige sektor.

Flere af statsrådene som støtter lønnedgangen mente det var vigtigt at sætte et eksempel, eftersom den private sektor er hårdt ramt af at samfundet nu to gange er blevet nedlukket. Næsten én million israelere er blevet arbejdsløse. Læs MIFF’s artikel om Israels største økonomiske nedgang i 40 år.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)