Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Politikerne går ned i løn

Israels nationalforsamling Knesset. (Illustrationsfoto: Wikimedia Commons)
Ønsker at være et godt eksempel ved at gå ned i løn.

Den israelske regering har vedtaget at skære lønningerne ned med 10 procent hos alle ministrer og Knesset-medlemmer. De ønsker at parlamentet skal gå foran som et godt eksempel, som en konsekvens af at Israel står overfor en alvorlig lavkonjunktur udløst af Corona-krisen som har ramt landet, skriver avisen Israel Hayom.

Regeringen har også instrueret Finansministeriet om at de skal se på lignende lønreduktioner på tværs af den offentlige sektor, inklusiv lønnen til præsident Reuven Rivlin, landets dommere og ordfører over hele Israel.

Politikerne har også bestemt sig for at fryse den årlige lønstigning, som efter planen skulle træde i kraft tidligt 2021. Tiltaget vil umiddelbart spare statskassen for mere end 16 millioner kroner, men beløbet vil mangedobles hvis der indføres en bred lønnedgang i den offentlige sektor.

Flere af statsrådene som støtter lønnedgangen mente det var vigtigt at sætte et eksempel, eftersom den private sektor er hårdt ramt af at samfundet nu to gange er blevet nedlukket. Næsten én million israelere er blevet arbejdsløse. Læs MIFF’s artikel om Israels største økonomiske nedgang i 40 år.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem