Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu mangler stadig 3 mandater

Tidligere IDF-chef Benny Gantz og Benjamin Netanyahu kæmper for magten i Israel. (Foto: Wikimedia Commons)
Efter 99% af stemmerne er talt op står højrefløjen til at få 58 mandater.

Efter 99% af stemmerne er talt op efter valget i Israel står Benjamin Netanyahu og hans koalition til at få 58 pladser i Knesset. Det er 3 pladser for lidt i forhold til de 61 nødvendige pladser for at danne regering.

Hvis intet ændre sig efter de allerførste stemmer er talt op får Netanyahus Likud-parti 36 mandater, hvilket vil gøre dem til det største parti i Knesset. Rivalen Benny Gantz og Kahol Lavan får 33 pladser. Det er en plads mere end efter 95% af stemmerne var blevet talt op.

Den arabiske fællesliste lå længe til at få 16 pladser, men er faldet til 15 pladser efter 99% af stemmerne er talt op. Også det ultraortodokse parti Shas mistede en plads fra 10 til 9 efter nogle af de sidste stemmer var blevet talt op.

Resultaterne efter 99 procent af stemmerne er talt op efter valget 2. marts, 2020.

United Torah Judaism, Yisrael Beytenu og Labour-Gesher-Meretz får hver 7 pladser i Knesset mens Yamina får 6 pladser.

Det betyder at ingen af ​​koalitionerne har tilstrækkelig støtte til at danne regering som det var tilfældet efter valget i april og det nye valg i september sidste år.

Her er nogle af de muligheder som kan forhindre et fjerde valg:

Samlingsregering: Likud og Kahol Lavan – de to største partier danner en samlingsregering. Forhandlinger om at opnå en sådan løsning fandt ikke sted efter valget i april og september 2019.

Lieberman vender tilbage: Avigdor Lieberman og hans parti Yisrael Beytenu trak sig ud af Netanyahus regering i december 2018. Hvis Lieberman accepterer at vende tilbage i regeringen med de ultra-ortodokse partier vil det sikre et flertal for Netanyahus koalition. Dette har heller ikke været en aktuel løsning efter de to valg sidste år.

Nogle meldinger om overgang: Netanyahu prøver muligvis at få to – tre repræsentanter fra centrum- og venstre partier til at melde sig ud af deres partier for at støtte hans regering. Netanyahu kan for eksempel lokke dem med løfter om at sidde i regering.

Læs mere om mulighederne i artiklen herunder:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem