Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her redder palæstinenser jødisk par fra stenkastende palæstinensere

Israelsk-jødisk ægtepar var rigtig heldige at blive reddet af lokal palæstinenser da de blev angrebet af stenkastende palæstinensere. (Foto: Via Ha'aretz)
Meningsmålinger viser et stort flertal af palæstinensere støtter terror mod Israel. Et israelsk-jødisk ægtepar var derfor meget heldige at blive reddet fra stenangreb i Hebron-området af lokal palæstinenser.

Seneste meningsmåling viser et flertal af palæstinenserne støtter væbnet kamp og intifada mod Israel – 87% mener ikke de palæstinensiske myndigheder (PA) har ret til at anholde terrorister fra terrorgrupper for at stoppe dem i at begå terrorangreb mod Israel eller for at beskytte dem mod at blive anholdt af Israel. Meningsmålingen viser også at kun 10% af palæstinenserne mener, at terrorister som fører terrorkrig mod Israel skal anholdes. Det viser blot hvor heldige det israelske par som blev reddet af lokal palæstinensisk mand, var meget heldige:

Natten til den 4. april, var det jødiske ægtepar Amichai og Nitzan Baron på vej hjem til Karmei Tzur i Judæa. på deres vej hjem kørte de forbi en palæstinensisk landsby i Hebron-området. Deres bil sad fast i en spærring af sten og de blev angrebet af stenkastende palæstinensere.

Det sker kun sjældent at lokale palæstinensere hjælper israelske-jøder, men ægteparret var heldige da en lokal palæstinensisk mand der kaldes for «M» i avisen Ha’aretz, gik hen til dem og sagde at de skulle skynde sig ind i huset. «Først forstod jeg ikke hvad der var sket, men så hørte jeg lyden af sten som blev kastet» fortællerBaron.

«Vi var bange for at gå ind i M’s hus, men vi forstod hurtigt at han ville hjælpe os og vi blev lidt mere rolige. Vi tør ikke tænke på hvad der var sket, hvis ikke han havde hjulpet os væk fra stedet,» siger Baron.

På et billede taget mens angrebet stod på, ses M hjælpe ægteparret ind i sit hjem.

Baron kontaktede Israels forsvarshær (IDF) som sørgede for at evakuere dem hjem. Dagen efter fandt de deres bil knust af sten og udbrændt. M’s hus og ejendom blev også beskadiget af palæstinensiske stenkastere.

M fortæller at han er glad for at have reddet ægteparret. «Jeg ønsker at den nuværende situation snart vil få en ende,» fortæller han til Ha’aretz.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem