Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

EU tilbageholder 1,5 milliarder kroner til PA’s jihad skolepensum – PA nægter at ændre indhold

I palæstinensiske skolebøger oplæres eleverne til at ofre livet som martyrer i terrorangreb mod israelere. Nu kræver EU-Parlamentet at EU fastfryser bistand til de palæstinensiske myndigheders skolepensum for at få hadet fjernet fra skolebøgerne. (Illustrativt foto: Kristian Buus, Flickr)
De palæstinensike myndigheder (PA) nægter at ændre indholdet i deres skolepensum trods EU's krav.

MIFF har igennem flere år skrevet om problemet med at Danmark er blandt de lande hvis bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) misbruges til at oplære palæstinensiske børn til at ofre deres liv i terrorangreb mod israelere.

Den Europæiske Union har i mere end to år tilbageholdt bistand til de palæstinensiske myndigheders (PA) skolepensum grundet opildning til terror, vold, had og antisemitisme. Det tilbageholdt beløb ligger på omkring 1,5 milliarder kroner. Det blev bekræftet i løbet af ugen af PA’s udenrigsminister Riyad al-Maliki til PA’s officielle radiostation, Voice of Palestine, skriver Israel Hayom (artiklen er oversat fra hebraisk).

Ifølge al-Maliki: “I øjeblikket blokerer EU stadig for bistandspenge til Palæstina. Der er intet gennembrud i sagen. EU står fast på at skolepensum i skolerne skal ændres, før de returnerer bistandspengene som er blevet tilbageholdt i to år.” Han understregede at PA ikke vil ændre sin politik eller fjerne opildning til terror fra skolepensum.

Udtalelserne kom efter et besøg fra ​​EU’s kommissær for naboskaber og udvidelse, Oliver Verhali, i Israel og de palæstinensiske selvstyreområder. Verhali spiller en nøglerolle i forbindelserne mellem EU og Mellemøsten. Hans besøg skete med en lav medieprofil, men i går holdt han møde med præsident Yitzhak Herzog og udenrigsminister Yair Lapid. I dag ankom Verhali i Ramallah, hvor han mødtes med højtstående PA-embedsmænd.

Et af de store emner, der forventes at blive diskuteret under møderne er PA’s jihad skolepensum, som EU inkl. Danmark tidligere har finansieret (dansk PA-bistand fortsætter som hidtil). Impact SE som MIFF også samarbejder med har igennem flere år dokumenteret indholdet i PA’s skolepensum. Efter IMPACT-se’s aflsøringer krævede EU at PA ændrede deres skolepesnum, men kravet blev afvist.

Efter mange måneders samtaler med PA besluttede Verhali at standse EU’s finansiering, indtil der var fundet en løsning. EU har kun stoppet PA-bistand til PA’s skolepensum, PA bistand til andre områder fortsætter som hidtil. IMPACT-se har orienteret EU om at PA’s jihad skolepensum er blevet værre – ikke bedre.

Samtidig sammenlignede PA’s højtstående embedsmand, Jibril Rajoub, der også er præsident for PA’s Olympiske Komité, tidligere på ugen jøder med nazister. Under åbningen af ​​Bethlehem Marathon sagde Rajoub, at “tiden er inde til at håndhæve international lov på de nye nazister, som er zionisterne. De er de nye nazister.” Ved siden af ​​Rajoub stod EU-ambassadør i PA, Sven-Kun von Burgsdorf, på scenen og ignorerede Rajoubs hadefulde tale.

EU ambassadørens tavshed vakte en bølge af kritik mod ham på sociale medier. Som svar på Israels anmodning siger EU nu i en officiel erklæring, at: “vi står fast på det sprog som præsidenten for Den Palæstinensiske Olympiske Komité brugte i sin tale, ikke repræsenterer EU’s velkendte støtte til en to -statsløsning og en fredelig løsning på konflikten.”

IMPACT-se’s direktør Marcus Sheff udtaler til Israel Hayom at: “Efter mange års debat og lovgivning i Bruxelles er der nu for meget modstand fra Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen til at overføre enorme pengesummer til de palæstinensiske myndigheder, mens de fortsætter med at producere et antisemitisk og voldeligt skolepensum. Skolepensummet er skrevet af og bruges af ansatte i det palæstinensiske undervisningsministerium, hvis løn betales af EU. Det er klart, at EU ikke vil stoppe PA-bistanden helt, men de palæstinensiske myndigheder (PA) afviser fuldstændigt at foretage ændringer i skolebøgerne i henhold til de eksempler, vi har givet EU og udenrigsministerierne i EU’s medlemslande. Intet tyder på at PA vil tilbyde EU noget alternativ.”

IMPACT-se’s vicedirektør, Arik Agassi, tilføjer at: “som et forskningsinstitut, der har arbejdet i et halvt århundrede med lande i Mellemøsten, inkl. Israel for at indføre værdier om accept af den anden, fred og tolerance i skolebøger, er det meget ærgerligt, at de palæstinensiske myndigheder (PA) fortsætter med at radikaliserer skolebørn via deres skolepensum og det sker trods en helt anden holdning i flere andre lande i regionen. Saudi-Arabien, Emiraterne og endda Qatar har indset hvor stor magt skolepensummet har, når det gælder stop for radikalisering af børn og unge, vold og regional stabilitet. De nævnte lande har for nylig fjernet ekstremt antisemitisk og jihadistisk indhold fra deres skolepensum, som IMPACT-se fandt i deres skolebøger. Det gælder også inkl. indhold som opildnede til had mod jødedom som religion og direkte opildning til terror og vold. Den Europæiske Union har stor forståelse for det.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem