Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kræver reformer af palæstinenserne

USAs udenrigsminister Antony Blinken under møde med de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas, Ramallah, 25. maj 2021.
USA vil have de palæstinensiske myndigheder (PA) stopper udbetaling af Pay for Slay løn til terrorister med israelsek liv på samvittigheden.

Den 26. januar skrev MIFF om USA’s tilbud til de palæstinensiske myndigheder (PA) angående PA’s Pay for Slay politik (PA’s politik går ud på at misbruge millarder af kroner hvert eneste år som gives af donorlandene – inkl. Danmark til palæstinenserne til at udbetale meget høje lønninger til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden. Hvis terroristen dør som martyr ved sit eget terrorangreb, udbetales der i stedet astronomiske beløb til terroristens familie). Læs om USA’s seneste tilbud til PA HER.

Nu kan MIFF berette at USA’s udenrigsminsiter Antony Blinken har afholdt telefonsamtale med PA-præsident Mahmoud Abbas. Blinken ubderstregede behovet for at PA indfører de nødvendige reformer for at kunne styrke de bilaterale forhold, skriver avisen Israel Hayom.

USAs præsident Joe Biden vil genoprette USA’s PA-bånd som mere eller mindre blev afbrudt af præsident Trump. Biden-administrationen vil have at PA indfører reformer i deres samfund reformer for at genoprett forholdet. Et af Biden-kravene er ændringer i PA’s for nævnte Pay for Slay politik – læs mere HER.

Som allerede nævnt stiger terrorlønnen som PA udbetaler til terroristerne, jo værre deres terrorangreb er – PA opererer med en “lønskala” som stiger i takt med længden på terroristens fængselsstraf. Får terroristen livstidsstraf eller dør som martyr under sit angreb, er PA’s terrorløn tilsvarende højere.

PA bruger udbetaler årligt over 2 milliarder kroner på terrorløn – svarende til omkring 7% af PA’s budget.

PA’s Pay for Slay politik får mange palæstinensere til at vælge at begå terrorangreb mod israelere.

Talsmnad for USA’s udenrigsministerium Ned Price udtalte under en presse orientering at Blinken og Abbas diskuterede «behovet for reformer af de palæstinensiske myndigheder» samt «behovet for forbedring af det palæstinensiske folks levevilkår», ifølge Price.

Israel og USA mener at PA’s Pay for Slay politik opildner til endnu mere vold og terror. PA ser deres Pay for Slay politik som en «velfærdsordning» til familier som PA kalder for nationale helte.

Spørgsmålet er om USA kan presse PA til at gennemføre reformerne? Abbas har tidligere udtalt at selv den sidste krone i PA’s pengekasse vil blive brugt på «martyrene, fangerne og deres familier».

Blinken talte også med Israels udenrigsminister Yair Lapid, meddeler USA’s udenrigsministerium. Under samtalen blev balndt andet Ukraine og de israelsk-palæstinensiske spørgsmål diskuteret. Blinken gentog Biden-administrationens forpligtelse hvad angår Israels sikkerhed.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem