PA’s indtægter slår ny rekord – alligevel tigger PA om flere penge

Verdensbanken nævnte ikke i seneste rapport at PA's indtægter slår ny rekord og at PA har overført milliarder til PLO og PFLP.
Beløb er angivet i israelske shekel (ganges med 1,92 ved omregning til danske kroner). (Foto: Skærmdump, PMW)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

De palæstinensiske myndigheder (PA) som hvert år modtager astronomiske beløb af Danmark, EU, Norge og andre donorlande har publiceret deres finansielle rapporter. PA’s tal viser at de i løbet af de første 10 måneder i 2021 har haft de højeste indtægter nogensinde, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

Alligevel er den oplysning fuldstændig udeladt i Verdensbankens seneste rapport, udgivet forud for mødet i Ad-Hoc Liaison Committee for Palestine – et internationalt møde afholdt for nylig i Norge. I den forbindelse havde MIFF’s daglige leder, Conrad Myrland et eksklusivt interview med Israels minister for regionalt samarbejde, Esawi Frej. Den israelske minister var rejst til Oslo med en opfordring om at bevillige flere penge til PA. Ministeren understregede også at PA’s misbrug af udenlandsk bistand til terroraktiviteter og udbetaling af terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden er et stort problem som hæmmer samarbejdet. Se interviewet HER.

Ifølge PA’s finansielle rapport udgjorde deres nettoindkomst for de første 10 måneder af 2021 11.391.800.000 shekel, det svarer til en stigning på 1.798 milliarder shekel i forhold til 2019 og over 3 milliarder shekel i forhold til 2020. I løbet af det seneste årti er PA’s nettoindkomst gradvist blevet fordoblet. Bemærk at beløbet skal ganges med 1,92 ved omregning til danske kroner:

Beløb er angivet i israelske shekel (gang med 1,92 for beløb i danske kroner)

Efter mødet i Oslo 17. november i Oslo, opdaterede PA’s premierminister Mahmoud Shtayyeh sit kabinet og udtrykte håb om, hvad der blev betegnet som PA’s “finansielle krise”.

“Vi modtog seriøse løfter under mødet mellem donorlande, afholdt i den norske hovedstad, Oslo, om at genoptage bistanden til [PA] statskasse…”

[Det officielle PA-nyhedsbureau, WAFA, (på engelsk), 21. november 2021]

Her er hvad Verdensbanken ikke nævnte i sin seneste rapport om PA:

Det var ikke kun PA’s indtægter som Verdensbanken udelod af deres seneste rapport. Der manglede også informationer om at PA hvert eneste år bruger flere hundrede millioner shekel på at udbetale terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden bruger. Verdensbanken glemte også at nævne at PA i løbet af det seneste årti har overført over 15,5 milliarder kroner (over 8 milliarder shekel) til Palæstinas Befrielsesorganisation (PLO). En del af de overførte penge er blevet brugt til at finansiere internationalt udpegede terrororganisationer, såsom Folkefronten for Befrielse af Palæstina (PFLP), der stadig er medlemmer af PLO. En anden del af de overførte midler ser ud til at have lettet købet af en betydelig PLO-ejet international ejendomsportefølje.

PA udgiver månedlige finansielle rapporter som en del af sin forpligtelse til finansiel gennemsigtighed, hvilket er en forudsætning for at modtage international bistand.

I stedet for blot at se på PA’s påstået budgetunderskud og herefter igen, igen og igen fylde PA’s pengekasse med endnu flere penge, er det på tide at de internationale donorer – inkl. Danmark, ser på hvad PA bruger milliarderne til.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPA’s “trøst” til søn af dræbt terrorist i lighuset: – Bliv stor og dræb jøder
Næste artikelMindedag for jødiske flygtninge 2021 i aften kl. 18 – norske jøder fortæller om deres rødder i arabiske lande
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise