Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

PA’s indtægter slår ny rekord – alligevel tigger PA om flere penge

Beløb er angivet i israelske shekel (ganges med 1,92 ved omregning til danske kroner). (Foto: Skærmdump, PMW)
Verdensbanken nævnte ikke i seneste rapport at PA's indtægter slår ny rekord og at PA har overført milliarder til PLO og PFLP.

De palæstinensiske myndigheder (PA) som hvert år modtager astronomiske beløb af Danmark, EU, Norge og andre donorlande har publiceret deres finansielle rapporter. PA’s tal viser at de i løbet af de første 10 måneder i 2021 har haft de højeste indtægter nogensinde, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

Alligevel er den oplysning fuldstændig udeladt i Verdensbankens seneste rapport, udgivet forud for mødet i Ad-Hoc Liaison Committee for Palestine – et internationalt møde afholdt for nylig i Norge. I den forbindelse havde MIFF’s daglige leder, Conrad Myrland et eksklusivt interview med Israels minister for regionalt samarbejde, Esawi Frej. Den israelske minister var rejst til Oslo med en opfordring om at bevillige flere penge til PA. Ministeren understregede også at PA’s misbrug af udenlandsk bistand til terroraktiviteter og udbetaling af terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden er et stort problem som hæmmer samarbejdet. Se interviewet HER.

Ifølge PA’s finansielle rapport udgjorde deres nettoindkomst for de første 10 måneder af 2021 11.391.800.000 shekel, det svarer til en stigning på 1.798 milliarder shekel i forhold til 2019 og over 3 milliarder shekel i forhold til 2020. I løbet af det seneste årti er PA’s nettoindkomst gradvist blevet fordoblet. Bemærk at beløbet skal ganges med 1,92 ved omregning til danske kroner:

Beløb er angivet i israelske shekel (gang med 1,92 for beløb i danske kroner)

Efter mødet i Oslo 17. november i Oslo, opdaterede PA’s premierminister Mahmoud Shtayyeh sit kabinet og udtrykte håb om, hvad der blev betegnet som PA’s “finansielle krise”.

“Vi modtog seriøse løfter under mødet mellem donorlande, afholdt i den norske hovedstad, Oslo, om at genoptage bistanden til [PA] statskasse…”

[Det officielle PA-nyhedsbureau, WAFA, (på engelsk), 21. november 2021]

Her er hvad Verdensbanken ikke nævnte i sin seneste rapport om PA:

Det var ikke kun PA’s indtægter som Verdensbanken udelod af deres seneste rapport. Der manglede også informationer om at PA hvert eneste år bruger flere hundrede millioner shekel på at udbetale terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden bruger. Verdensbanken glemte også at nævne at PA i løbet af det seneste årti har overført over 15,5 milliarder kroner (over 8 milliarder shekel) til Palæstinas Befrielsesorganisation (PLO). En del af de overførte penge er blevet brugt til at finansiere internationalt udpegede terrororganisationer, såsom Folkefronten for Befrielse af Palæstina (PFLP), der stadig er medlemmer af PLO. En anden del af de overførte midler ser ud til at have lettet købet af en betydelig PLO-ejet international ejendomsportefølje.

PA udgiver månedlige finansielle rapporter som en del af sin forpligtelse til finansiel gennemsigtighed, hvilket er en forudsætning for at modtage international bistand.

I stedet for blot at se på PA’s påstået budgetunderskud og herefter igen, igen og igen fylde PA’s pengekasse med endnu flere penge, er det på tide at de internationale donorer – inkl. Danmark, ser på hvad PA bruger milliarderne til.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem