Her ses de seneste direkte forhandlinger mellem Israel og palæstinenserne i USA, 2013. Samtalerne bar ikke frugt, nu vil USA have gang i fredssamtalerne igen, men de palæstinensiske fraktioner modsætter sig. (Foto: U.S. Department of State)

Advarer PA mod at genoptage fredsforhandlinger med Israel

Ifølge palæstinensiske fraktioner tjener fredsforhandlinger med Israel ikke palæstinensernes interesser.

Flere palæstinensiske fraktioner advarer de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) mod at genoptage fredsforhandlinger med Israels nye koalitionsregering under ledelse af netop nyvalgt premierminister Naftali Bennett, skriver avisen Jerusalem Post.

Advarslen kommer i kølvandet på reportage på den israelske tv-kanal N-12, hvori det blandt blevet sagt at PA på præsident Bidens foranledning, havde sammensat et forhandlingsteam til håndtere den nye israelske regering.

Jerusalem Post har talt med højtstående PA-embedsmand i Ramallah. Han nægter dog at kommentere forlydenderne på N-12, men siger at PA har informeret Biden-administrationen samt nogle arabiske lande – blandt andet Egypten og Jordan, at de er klare til at vende tilbage til forhandlingsbordet i regi af Mellemøstkvartetten, bestående af USA, Rusland, EU og FN.

– Vi mener at vi kan samarbejde med Biden-administrationen grundet deres positive holdning til to-statsløsningen. Nu er bolden hos den nye israelske regering, udtaler den anonyme embedsmand til Jerusalem Post.

De sidste direkte forhandlinger mellem Israel og palæstinenserne var i 2008, med kort undtagelse i 2013-2014. At der nu tales om at genoptage fredsforhandlingerne falder ikke i god jord hos to fraktioner i Den palæstinensiske befrielsesorganisation (PLO); Terrororganisationen Den populære front for befrielsen af Palæstina (PFLP). PFLP står blandt andet på EUs terrorliste, alligevel kanaliseres millioner og atter millioner af kroner givet i dansk- og EU bistand gang på gang til PFLP som bruger midlerne til at begå terrorangreb med menneskelige tab – læs HER. PFLP og Den demokratiske front for befrielsen af Palæstina (DFLP) har som sagt reageret voldsomt forlydenderne om fredsforhandlinger mellem Israel og PA.

Også Hamas som har holdt Gaza i sit terrorregime siden terrorgruppen tog kontrol over enklaven i et blodigt kup i 2007 og terrorgruppen Islamisk Jihad som også får mere og får magt i Gaza, modsætter sig genoptagelse af fredsforhandlinger med Israel som de ikke vil anerkende og har som erklæret mål at udslette. Læs mere om den nazistisk inspireret terrorgruppe Hamas som får ideologisk og økonomisk støtte af Iran HER.

Tayseer Khaled, medlem af PLOs eksekutivkomite og højtstående DFLP medlem, advarer PA mod at acceptere Biden-administrationens «giftige forslag». Han mener at genoplivning af fredsprocessen vil tjene den israelske regerings interesser og «være til stor skade for det palæstinensiske folks interesser».

I anden udtalelse udtaler DFLP at genoptagelse af forhandlingerne med Israel vil «vil give palæstinensisk politisk dækning for okkupationsmyndighedernes kriminelle politik». Ifølge DFLP er «ethvert samarbejde med okkupationsmyndighederne» et PA brud på PLOs afgørelser.

– Ved at sætte et forhandlingsteam på plads med henblik på at samarbejde med Israel, efter USAs ønske, går PA-ledelsen imod det palæstinensiske nationale projekt, udtaler DFLP.

Terrororganisationen PFLP har informeret PAs ledelsen om at de skal «glemme illusionen om at vende tilbage til forhandlinger ellerf få en aftale på plads som vil garantere hele det palæstinensiske folks rettigheder». Både terrororganisationen PFLP og DFLP vil have at PA følger PLOs resolutioner om at bryde alle bånd og stoppe alle indgåede aftaler med Israel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp