Til trods for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for at have påført palæstinenserne, ligger de i rangering af levekår (Human Development Index) og lykkerangering på niveau med deres arabiske brødre i nabolaget.

Palæstinenserne er mere lykkelige end jordanerne og egypterne

Israel klatrer tre pladser op på listen over det mest lykkelige land. Til trods for alle påstandene om israelske forbrydelser mod palæstinenserne, scorer de højere end Egypten og Jordan på FNs lykkeindeks.

World Happiness Report udgives med støtte fra blandt andet FNs initiativ for bæredygtige udviklingsløsninger. Ifølge rapporten er landene øverst på listen dem som er bedst til at «støtter trivsel, inklusiv indtægt, sund livsstil, social støtte, frihed, tillid og generøsitet».

Ved den seneste undersøgelse – læs den HER, udgivet for nylig klatrer Israel fra en 14. plads til 11. plads på listen. Israel ligger lige før Østrig og lige foran Australien. Finland, Island og Danmark ligger i top, Sverige ligger på en 6. plads og Norge på en 8. plads.

Palæstinenserne ligger på en 125. plads på listen baseret på tal fra 2018-2020. Det kunne måske blive brugt af nogle som et middel til at fordømme Israel: «Stakkels palæstinensere, de har så lidt happiness på grund af israelsk mur, okkupation, bosættelser, apartheid, diskriminering, kontrolposter, racisme og så videre.»

Men når du ser hvem der ligger på 127. plads og 132. plads forsvinder argumenterne. Palæstinenserne ligger højere i lykkeindekset end de arabiske og muslimske nabosamfund i Jordan og Egypten. Libanon ligger på en 123. plads. Til trods for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for at have påført palæstinenserne, ligger de i rangering af levekår (Human Development Index) og lykkerangering på niveau med deres arabiske brødre i nabolaget.

Araberne i området som har det aller best, er araberne som er statsborgere i Israel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp