Palæstinenserne er mere lykkelige end jordanerne og egypterne

Israel klatrer tre pladser op på listen over det mest lykkelige land. Til trods for alle påstandene om israelske forbrydelser mod palæstinenserne, scorer de højere end Egypten og Jordan på FNs lykkeindeks.
Til trods for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for at have påført palæstinenserne, ligger de i rangering af levekår (Human Development Index) og lykkerangering på niveau med deres arabiske brødre i nabolaget.
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

World Happiness Report udgives med støtte fra blandt andet FNs initiativ for bæredygtige udviklingsløsninger. Ifølge rapporten er landene øverst på listen dem som er bedst til at «støtter trivsel, inklusiv indtægt, sund livsstil, social støtte, frihed, tillid og generøsitet».

Ved den seneste undersøgelse – læs den HER, udgivet for nylig klatrer Israel fra en 14. plads til 11. plads på listen. Israel ligger lige før Østrig og lige foran Australien. Finland, Island og Danmark ligger i top, Sverige ligger på en 6. plads og Norge på en 8. plads.

Palæstinenserne ligger på en 125. plads på listen baseret på tal fra 2018-2020. Det kunne måske blive brugt af nogle som et middel til at fordømme Israel: «Stakkels palæstinensere, de har så lidt happiness på grund af israelsk mur, okkupation, bosættelser, apartheid, diskriminering, kontrolposter, racisme og så videre.»

Men når du ser hvem der ligger på 127. plads og 132. plads forsvinder argumenterne. Palæstinenserne ligger højere i lykkeindekset end de arabiske og muslimske nabosamfund i Jordan og Egypten. Libanon ligger på en 123. plads. Til trods for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for at have påført palæstinenserne, ligger de i rangering af levekår (Human Development Index) og lykkerangering på niveau med deres arabiske brødre i nabolaget.

Araberne i området som har det aller best, er araberne som er statsborgere i Israel.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise