Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Fatah-leder opildner palæstinensere til vold og had

Den palæstinensiske Fatah-leder Abbas Zaki opfordrer palæstinensere til vold. (Foto: Skærmdump)
Abbas Zaki håber Fatah og Hamas kan forene sig - for at udslette Israel.

Fatah-leder Abbas Zaki, der sidder i organisationens centrale udvalg, har i årevis opfordret til vold og terror mod Israel. Den israelske organisation Palestinian Media Watch, der nøje overvåger palæstinensiske medier og sociale medier, har udarbejdet en liste over de seneste eksempler på Zakis-opfordring til vold.

I et interview med det palæstinensiske nyhedsmedie Donia Al-Watan den 22. september 2019 sagde Zaki, at han håber, Hamas og Fatah, der nu er bitre fjender, kan genforenes for at bekæmpe deres fælles fjende – Israel.

-Hvis vi samler vores styrker og får en fælles front, kan vi begynde at arbejde med et åbent sind, vilje og strategi, der er uovervindelig. Derefter kan vi helt sikkert besejre vores fjende, der er Israel, sagde Fatah-lederen i interviewet.

Da USAs særlige udsending Jason Greenblaat i FNs Sikkerhedsråd sagde, at Vestbredden er omstridt land og ikke besat, opfordrede Zaki til “eskalering på jorden” – en implicit trussel om vold mod israelere.

-Det er ikke muligt at undgå en eskaleringspolitik på jorden med stort momentum fra masserne, som ikke tillader okkupanterne at leve deres rutinemæssige liv. Deres besættelse af vores land skal koste dem dyrt, en pris, de vil betale hver eneste dag, fortalte han den jordanske hjemmeside Al-Dustour den 8. september 2019.


Zaki har også gentagne gange fremsat falske beskyldninger, ofte brugt af palæstinensiske myndigheder til at tilskynde palæstinensere til vold, om at Israel krænker hellige steder og planlægger at udslette “palæstinensisk eksistens.”

-At stå sammen er det eneste rigtige for dem, der er besat. “Vores fjendskab kan ikke adskille os, men derimod okkupanten af landet, der krænker de hellige steder, og som har til formål at udslette den palæstinensiske eksistens i landet,”
sagde Zaki i interviewet med Donia Al-Watan.

Han opfordrer også arabiske stater til at forsvare de hellige steder, som han fejlagtigt hævder er blevet krænket, og truer med, at Allah vil straffe dem med nederlag, hvis de ikke forsvarer “Palæstina”. Han gentager også en anden falsk beskyldning mod Israel om, at de to blå striber i det israelske flag skulle være et bevis på Israels ambition om et Stor-Israel mellem Eufrat og Nilen.

Vi håber, at vores arabiske brødre spørger sig selv, hvor de står med hensyn til de hellige steder og fæstningen, der forsvarer dem mod “Israels” ambitioner og deres mål – som ses på deres flag med de to blå striber – om et land fra Eufratfloden til Nilen. Hvor står de [arabiske lande] i forhold til broderskabet, blodet og en fælles skæbne? Vi siger klart og tydeligt, at de, der vender sig mod Palæstina og Jerusalem, vil blive besejret i sidste ende, uanset hvor magtfulde de er. Alle, der er for Palæstina, vil sejre, fordi de forsvarer Allahs hellige steder. De, der er for Allah, vil sejre, mens de, der er imod ham, vil blive besejret.

De falske beskyldninger om, at jøderne krænker hellige steder, er blevet gentaget i lang tid. For 90 år siden førte de samme anklager, som Zaki fremsætter i dag, til en massakre af det jødiske samfund i Hebron. 67 jøder blev dræbt og 58 såret. Selv i dag er den slags anklager yderst farlige. Falske beskyldninger om, at Israel krænker hellige steder, har også været motivet for nyere terrorangreb.

I en tale til palæstinensiske studerende i Hebron truede Fatah-lederen med at udslette Israel. I talen sagde han, at hvis Israel – fjenden – og USA “stoppede deres arrogance”, ville palæstinensere besejre den jødiske stat:

-Fatah er vejen til at vende tilbage. Vi vil ikke lægge flaget ned. Hvis vi mislykkes, hejser vores sønner, børnebørn og døtre flaget. Hvis der skulle være fred, hejser de flaget over Jerusalem i tårnene, i moskeerne og kirkerne. Men hvis vores fjende [Israel] og Amerika fortsætter deres arrogance, vil vores efterfølgere hejse flaget fra Jaffa, Negev, Galilæa, Karmel, trekanten osv. Land, som vi ikke genvinder, fortjener vi ikke, skrev han på sin egen Facebook-side 13 August 2019.


Retten til at vende tilbage, at millioner af palæstinensiske flygtninge skal kunne vende tilbage til Israel, beskriver Zaki som et våben og en “demografisk bombe”, som de vil bruge til at besejre jøderne og Israel.

-Vores antal i Palæstina er større end deres antal. I dag overgår vi dem i antallet af mennesker, og vi vil bruge den demografiske bombe til at løse konflikten, forklarer den palæstinensiske leder.

Fatah-lederen er flere gange kommet med en eksplicit hyldest af terror. Han lykønskede forældrene til Omar Abu Laila, der dræbte to israelere i marts og håbede, at “Allah belønner dem.” Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas sendte Zaki som sin repræsentant ved en ceremoni for “heroiske fængslede terrorister”. På scenen stod Zaki med et antal maskerede mænd. Zaki har også udtrykt støtte til PA’s langsigtede strategi: gradvist udryddelse af Israel.

-Målet er at udslette Israel, men du kan ikke sige det til verden, sagde Zaki i 2011:


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem