Massemorderen Nasser Abu Hmeid døde af kræft i israelsk fængsel. Billedet er af ukendt dato. (Foto: Wafa)

Mahmoud Abbas hylder massemorder

Terroristen og massemorderen Nasser Abu Hmeid som har dræbt 7 israelere er død af kræft i israelsk fængsel. Nu hyldes han som helt af palæstinensiske ledere.

Den palæstinensiske terrorist og massemorder Nasser Abu Hmeid (51) døde for nylig af kræft i fængslet i Israel hvor han havde siddet siden 2002, efter han blev idømt flere livstidsdomme for drabet på syv israelere under Anden Intifada primo 2000’erne.

Han var personligt involveret i – eller bagmand bag terrorangrebene, der dræbte Eliyahu Cohen, Binyamin og Talia Kahane, Gad Rejwan, Yosef Habi, Eli Dahan og Salim Barakat. Under retssagen i 2002 blev han omtalt som «en drabsmaskine».

Han blev også dømt for 12 tilfælde af drabsforsøg og flere sikkerhedsrelaterede anklager. Hmeid blev også fængslet i 1990’erne for drabet på fem palæstinensere, der havde samarbejdet med Israel, men blev løsladt et par år senere i forbindelse med Oslo-aftalerne.

Derudover var han en af ​​grundlæggerne bag terrorgruppen Al-Aqsa Martyr Brigaderne, som er Fatah partiets væbnet fløj. Det skal bemærkes at Fatah kontrollerer PA som Mahmoud Abbas er præsindet for.

Efter dødsfaldet hyldede den palæstinensiske ledelse Hmeid offentligt. Abbas kalder terroristen og massemorderen «en heroisk martyr». Den palæstinensiske premierminister Muhammad Shtayyeh siger, at han sørger «over tabet af en kriger og en renhjertet søn af Palæstina».

Udover at hylde den afdøde massemorder spreder den palæstinensiske ledelse også løgne om, at Israel står bag hans død. Shtayyeh anklager Israel for «bevidst lægelig uagtsomhed».

Det afviser det israelske fængselsvæsen. De siger fangen «modtog løbende og tæt opfølgning af eget sundhedspersonale og eksterne fagpersoner». Også forsvarsminister Benny Gantz afviser anklagerne.

Hmeid fik konstateret alvorlig kræft i august 2021. I januar blev han opereret for at fjerne en tumor i lungerne, men kræften spredte sig. Da hans tilstand for nylig blev forværret, blev han indlagt på Shamir Medical Center hvor han døde næste dag.

Den palæstinensiske ledelse har ikke kun hyldet terroristen, de har også givet ham penge – mange penge. I den tid, han har siddet fængslet i Israel, har han fået udbetalt over 2,86 millioner kroner i henhold til PA’s Pay for Slay politik som går ud på at belønne terrorister med israelske liv på samvittighedenskriver Palestinian Media Watch.

Flere af Hmeids familie har også været involveret i terror og endt i israelsk fængsel. I alt har familien modtaget over 11,42 millioner kroner. Terroristerne og deres familier kan takke de mange donorlande – inkl. Danmark som sender milliarder i PA’s pengekasse. Milliarderne misbruges i stor stil til at udbetale terrorløn for at myrde israelske børn, kvinder og mænd i terrorangreb.

Den 5. maj 2021 førte PAs misbrug af dansk bistand til stor debat i Folketinget – alligevel valgte et flertal at lade misbruget fortsætte.

Se debatten her:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp