Også i Øst-Jerusalem bliver skolebørn oplært i at hade Israel. (Foto: Peter Biro, EU, flickr)

6 skoler i Øst-Jerusalem sat under skærpet tilsyn efter opildning til had mod Israel og IDF

Israels undervisningsminister Yifat Shasha-Biton: Opildning til had mod staten Israel og IDF-soldater i børns skolebøger er uacceptabelt og vil blive behandlet med hård hånd.

Israels undervisningsminister Yifat Shasha-Biton meddelte torsdag at de permanente tilladelser til seks skoler i Øst-Jerusalem er blevet annulleret grundet opildning til had mod Israel og Israels forsvarshær (IDF), skriver Times of Israel.

Skolerne har fået en betinget tilladelse i et år hvor de forpligter sig til at ændre skolepensum for ikke helt at miste tilladelsen til at drive skoler.

Israels undervisningsministerium skriver i deres erklæring at beslutningen blev truffet efter det viste sig at skolerne brugte et skolepensum som indeholder: – forherligelse af fanger og deres væbnede kamp mod staten Israel, konspirationsteorier om at patienter nægtes medicinsk behandling og udsættes for forsætlig skade af medicinsk personale, anklager om at [Israel] er ansvarlig for vandkrisen i det palæstinensiske selvstyre, beskyldninger om drab, fordrivelse og militære massakrer.

Ledelsen på Ibrahimieh College og fem andre skoler drevet af organisationen Al-Eman er blevet indkaldt til en høring om deres skolepensum. Tilsammen har skolerne omkring 2.000 elever.

– Opildning til had mod staten Israel og IDF-soldater i børns skolebøger er uacceptabelt og vil blive behandlet med hård hånd, udtaler undervisningsminister Shasha-Biton.

Tidligere på måneden vakte det foragelse at gymnasiet Anata High School i Øst-Jerusalem havde opført et gymnasieskuespil, hvor nogle elever var blevet klædt ud som bevæbnede mænd, der truede andre elever klædt ud som religiøse jøder siddende på knæ med bind for øjnene.

Israels undervisningsministerium fordømte hændelsen, men præciserede, at skolen er under fuld administrativ kontrol af de palæstinensiske myndigheder (PA). PA har igennem flere år udarbejdet et skolepensum som opilnder børn til at ofre livet i jihad som terrorister for at tage israelske børn, kvinder og mænd med sig i døden – alligevel fortsætter Danmark og EU med at sende milliarder i PA’s lommer og lade misbruget fortsætte. Tidligere på måneden fik det blandt andet Søren Gade til at spørge EU om de har sikret at opildning mod Israel og israelere var blevet fjernet fra PA’s skolepensum.

Se klippet fra gymnasiet i Øst-Jerusalem her:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp