Israel og Emiraterne er blevet enige om skatteaftale som skal booste investeringer

- Emiraterne er det første arabiske land som indgår aftale om at beskytte og tilskynde investeringer med Israel, siger Emiraternes vicefinansminister Younis Haji al-Khoori.
Tel Aviv er hovedkvarter for de fleste højteknologiske virksomheder i Israel. (Foto: Max Meir Mroz / Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

De Forenede Arabiske Emirater og Israel har nået en foreløbig aftale om at undgå dobbeltbeskatning for at booste investeringer mellem de to lande, rapporterede Emiraternes statslige nyhedsbureau WAM torsdag, gengiver avisen Alarabiya.

Emiraternes vicefinansminister Younis Haji al-Khoori udtaler:

– Emiraterne er det første arabiske land som indgår aftale om at beskytte og tilskynde investeringer med Israel.

– Den første forhandlingsrunde om en aftale for at beskytte og tilskynde investeringer bekræfter de to landes bestræbelser på at opbygge et investeringspartnerskabe inden for forskellige områder.

Aftalen skal beskytte investeringer mod “ikke-kommercielle risici såsom nationalisering, konfiskation, domstolsbeslag, indefrysning af aktiver, etablering af licensinvesteringer, overførsel af overskud og indtægter i konvertible valutaer,” ifølge WAM.

“Aftalen vil blandt andet betyde at der ikke vil ske en indblanding i alle investeringsrelaterede emner, der vil være en rimelig og øjeblikkelig kompensation til investoren i tilfælde af beslaglæggelser i henhold til loven, uden nogen form for diskrimination og i henhold til markedsværdien af investeringen.” ifølge WAM.

Israel og Emiraterne normaliserede deres forhold efter amerikansk mægling annonceret i Det Hvide Hus den 13. august og underskrevet i Washington den 15. september. Læs MIFF’s artikler om Abrahamaftalerne her. Læs også MIFF’s artikel: Emiraternes ophævelse af boykot mod Israel – et slag i ansigtet på BDS

Emiraterne har omkring 100 dobbeltbeskatningsaftaler med de fleste af deres handelspartnere.

I en tale i Knesset forud for afstemningen torsdag om ratificering af Abrahamaftalerne med Emiraterne, sagde Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi, at Abu Dhabi forventes at sende deres første officielle delegation til Israel i næste uge, skriver avisen The Algemeiner.

Ifølge en kilde med kendskab til planlægningen vil den emiratiske delegation ankomme tirsdag – Emiraterne har endnu ikke bekræftet nyheden.

Ifølge udenrigsminister Ashkenazi, er der forberedt aftaler som eksempelvis vil muliggøre direkte flyvninger med israelske flyselskaber til Emiraterne, åbning af nye markeder for israelsk teknologi og etablering af officielle israelske repræsentationskontorer i Golfen.

– Jeg håber, at vi vil kunne underskrive nogle af aftalerne i næste uge, og at vi snart vil se turister og forretningsfolk besøge begge lande, gå i gaderne i Abu Dhabi og på stranden, besøge Jerusalem, vores hovedstad, strandene i Tel Aviv og hele staten Israel, siger Ashkenazi.

Tidligere artikelEmiraternes antiterror-chef: – Vi skal forene os med Israel i kampen mod terror
Næste artikelVil have Israel boykottes – behandles selv mod Corona på israelsk hospital
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)