Search
Tel Aviv er hovedkvarter for de fleste højteknologiske virksomheder i Israel. (Foto: Max Meir Mroz / Flickr)

Israel og Emiraterne er blevet enige om skatteaftale som skal booste investeringer

De Forenede Arabiske Emirater og Israel har nået en foreløbig aftale om at undgå dobbeltbeskatning for at booste investeringer mellem de to lande, rapporterede Emiraternes statslige nyhedsbureau WAM torsdag, gengiver avisen Alarabiya.

Emiraternes vicefinansminister Younis Haji al-Khoori udtaler:

– Emiraterne er det første arabiske land som indgår aftale om at beskytte og tilskynde investeringer med Israel.

– Den første forhandlingsrunde om en aftale for at beskytte og tilskynde investeringer bekræfter de to landes bestræbelser på at opbygge et investeringspartnerskabe inden for forskellige områder.

Aftalen skal beskytte investeringer mod “ikke-kommercielle risici såsom nationalisering, konfiskation, domstolsbeslag, indefrysning af aktiver, etablering af licensinvesteringer, overførsel af overskud og indtægter i konvertible valutaer,” ifølge WAM.

“Aftalen vil blandt andet betyde at der ikke vil ske en indblanding i alle investeringsrelaterede emner, der vil være en rimelig og øjeblikkelig kompensation til investoren i tilfælde af beslaglæggelser i henhold til loven, uden nogen form for diskrimination og i henhold til markedsværdien af investeringen.” ifølge WAM.

Israel og Emiraterne normaliserede deres forhold efter amerikansk mægling annonceret i Det Hvide Hus den 13. august og underskrevet i Washington den 15. september. Læs MIFF’s artikler om Abrahamaftalerne her. Læs også MIFF’s artikel: Emiraternes ophævelse af boykot mod Israel – et slag i ansigtet på BDS

Emiraterne har omkring 100 dobbeltbeskatningsaftaler med de fleste af deres handelspartnere.

I en tale i Knesset forud for afstemningen torsdag om ratificering af Abrahamaftalerne med Emiraterne, sagde Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi, at Abu Dhabi forventes at sende deres første officielle delegation til Israel i næste uge, skriver avisen The Algemeiner.

Ifølge en kilde med kendskab til planlægningen vil den emiratiske delegation ankomme tirsdag – Emiraterne har endnu ikke bekræftet nyheden.

Ifølge udenrigsminister Ashkenazi, er der forberedt aftaler som eksempelvis vil muliggøre direkte flyvninger med israelske flyselskaber til Emiraterne, åbning af nye markeder for israelsk teknologi og etablering af officielle israelske repræsentationskontorer i Golfen.

– Jeg håber, at vi vil kunne underskrive nogle af aftalerne i næste uge, og at vi snart vil se turister og forretningsfolk besøge begge lande, gå i gaderne i Abu Dhabi og på stranden, besøge Jerusalem, vores hovedstad, strandene i Tel Aviv og hele staten Israel, siger Ashkenazi.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp