Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Arbejdsløsheden i Israel har sat ny rekord med over en million arbejdsløse

Corona-krisen har ramt det israelske arbejdsmarked hårdt.

Onsdag registrerede Israel for første gang nogensinde over en million arbejdsløse som en konsekvens af Corona-krisen, skriver Times of Israel.

Corona-krisen har også ramt Israel økonomisk.

Ifølge arbejdsformidlingen er 1.004.316 israelere nu arbejdsløse. Alene tirsdag steg arbejdsløshedstallet med 35.668 nye arbejdsløse – det højeste antal pr dag siden sidste torsdag.

Udover de arbejdsløse lønmodtagere er der også flere hundrede tusind selvstændige.

Næsten en fjerdedel af Israels arbejdsstyrke – 24,1 procent står nu uden arbejde, heraf var ca. 160.000 arbejdsløse før krisen.

-Desværre er vores prognoser blevet til virkelighed med over en million arbejdsløse i marts måned, siger direktør for arbejdsformidlingen Rami Garor.

Ifølge Garor arbejdes der på at ”skabe omstændigheder” som vil nedbringe arbejdsløsheden og åbne arbejdsmarkedet gradvist op igen så hurtigt som muligt.

Israelske lønmodtagere får dækket op til 75% af deres indkomst i en begrænset periode. Derimod har de selvstændige erhvervsdrivende ikke ret til dagpenge. Regeringen arbejder på en hjælpe-pakke som vil give ca. 175.000 selvstændige et kontant beløb på op til 6.000 shekel med en gennemsnitlig udbetaling på 4.300 shekel.

Israel har allerede annonceret en økonomisk hjælpe-pakke på 80 milliarder shekel som skal hjælpe den israelske økonomi med at overleve krisen.

Garor hilser planen velkommen, men understregeder samtidigt der skal satses mere på at skabe en mekanisme til at hjælpe folk med at overleve økonomisk, indtil de kan finde et arbejde igen.

89,8% af dem som har søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse er blevet sendt hjem fra jobbet med ferie uden løn mens 6,3% blev fyret, ifølge arbejdsløshedsformidlingen.

Marts måned har været katastrofal for israelsk økonomi. Før Corona-krisen var arbejdsløsheden i Israel rekordlav – mindre end 4%.

I de første uger af krisen registrerede ca. 7.000 israelere sig i timen og arbejdsløshedsformidlingens hjemmeside gik ned på grund af presset.

Garor sagde søndag, at de inden dagen var omme, ville have afsluttet behandlingen af mere end 734.049 arbejdsløse og overføre deres data til Bituach Leumi, som skal sørge for ydelserne udbetales inden Pesach i næste uge.

Sidste uge sagde Garor at ca. 20% ​​af de ny-ledige ikke vil have et job at vende tilbage til når krisen er slut og arbejdsmarkedet igen åbnes op.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem