Over 450.000 nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse i marts

Mange israelere mister deres job som følge af Corona-krisen.

Israels arbejdsformidlinger har i løbet af ​​marts måned modtaget mere end 450.000 ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse som en konsekvens af Corona-krisen, skriver i24News.

Der modtages registreringer fra 6.000 nye arbejdsløse i timen. På søndag vil arbejdsformidlinger påbegynde overførelse af 100.000 ansøgninger til Bituah Leumi (social sikring) pr dag, så ansøgerne kan få deres arbejdsløshedsunderstøttelse.

Den associerede generaldirektør i Israels sundhedsministerium, Itamar Grotto fortalte fredag til Ynet at “vi forventer der vil ske en stigning i antal smittede”. I skrivende stund ligger antallet af smittede i Israel på 705.

-I Italien er antallet af døde som følge af Corona steget drastisk. Vi prøver at forhindre det samme sker her og jeg tror ​​at vi kan undgå det hvis offentligheden samarbejder med os, siger Grotto.

-Jeg siger ikke at vi helt kan stoppe spredningen og vi forventer at få mange patienter og alvorlige tilfælde og desværre også dødsfald, men så længe vi opretholder vores politikker – vil antallet af tilfælde falde, siger Grotto.

Læs mere om Israels drastiske initiativer for at holde smittespredningen nede her.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp