Pandemien vil koste Israel 12 mia. dollars

Corona krisen koster det israelske samfund dyrt.
Premierminister Benjamin Netanyahu bebudede mandag den 16. marts strengere foranstaltninger i krigen mod Corona. (Foto: GPO / Flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske finansministerium anslår at Corona krisen vil koste den israelske økonomi over 12 mia. dollars. Israelsk industri er næsten helt stoppet i forsøget på at begrænse spredningen, hvilket betyder at den økonomiske vækst forsvinder.

Israels bruttonationalprodukt forventes at falde med 6.6 mia. dollars som et resultat af landets bestræbelser på at begrænse spredningen af Corona, ifølge finansministeriets cheføkonom Shira Greenberg, skriver Times of Israel.

Derudover forventes det at globale begivenheder relateret til Corona vil koste israelske virksomheder yderligere 5.3 mia. dollars i tab.

Mandag pålagde den israelske regering virksomheder med mere end 10 ansatte at skære ned på deres personale med 70 procent. Også i den offentlige sektor må der kun være minimal bemanding.

De øgede begrænsninger kom efter at sundhedsministeriet foreslog en total lukning af landet. Finansministeriet derimod, er stærk modstander af at lukke alle virksomheder ned.

Israelske myndigheder arbejder på en redningspakke for at redde virksomheder der kæmper økonomisk som følge af kampen mod Corona spredning. Luftfartssektoren, hotelbranchen og resten af ​​turistbranchen er hårdt ramt.

Israel har forbudt forsamlinger på mere end 10 mennesker, lukket skoler, tvunget alle som kommer til landet i 14-dages karantæne, lukket alle indkøbscentre, restauranter og caféer i et forsøg på at begrænse Corona spredning.

304 mennesker er indtil videre smittet med Corona i Israel. Tilstanden hos fire af dem er alvorlig, mens tilstanden er moderat hos 11 personer. 284 personer har mildere symptomer.

For ikke at bryde forbuddet mod forsamlinger mere end 10 personer har mange brugt kreative metoder til for eksempel at afholde et bryllup:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNu kan flyselskab flyve over Sudan til og fra Israel
Næste artikelArabisk-israelsk kvinde arresteret for at hjælpe Hamas
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise