Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel bebrejder EU for BDS-finansiering – og vinder anerkendelse for innovation

En samling (næsten) helt aktuelle – men altid perspektivrige nyheder på dansk – Nyt fra Israel (47).

Nyheder fra Israel 47

I dette nummer (20. – 23. januar 2019)

Israel bebrejder EU for BDS-finansiering

EU fortsætter med at finansiere organisationer, der boykotter Israel, viser en rapport offentliggjort onsdag af Israels ministerium for strategiske anliggender. Med titlen “The Money Trail: 2nd Edition” følger den op på en tidligere rapport fra ministeriet om EU’s finansiering i 2016 for organisationer, der boykotter Israel.

Dengang opfordrede Israels minister for strategiske anliggender, Gilad Erdan, EU’s politiske chef Federica Mogherini til straks at ophøre med overførsel af midler til disse organisationer. Mogherini svarede, at der var strenge overvågnings- og verifikationsprocedurer på plads og forsikrede Erdan om, at der ikke bruges EU-midler til fremme af boykot af Israel.

Men den nye rapport viser, at EU fortsat har overført millioner af euro i 2017-2014 til NGO’er, der fremmer boykot i Israel. Læs mere i PDF-filen (rul ned).

Innovation

  • Israel nr. 5 på Bloombergs innovationsindeks Pa Bloombergs årlige innovationsindeks blev Sydkorea nr. 1 for nye investeringer i nøgleteknologier og en lovfæstet plan for nye virksomheder. Tyskland kom på 2. pladsen for sine investeringer i produktion og forskning hos industrielle giganter som Volkswagen, Daimler og Bosch og forbedringer i uddannelse. 3. og 4. plads gik til Finland og Schweiz. Israel kom ind på 5. pladsen for intensiteten af forskning og udvikling, koncentrationen af forskere, antallet af fagfolk beskæftiget med forskning og udvikling, patentaktivitet samt højteknologisk tæthed, defineret som antal af indenlandske højteknologiske offentlige virksomheder.
  • Anti-kræftstof kan udvindes af ørkenblomst. … Forskere ved Aravas afdeling ved Det døde Hav og Arava Sience Center tog et udtræk af planten i forsøg til behandling af mus med lymfekræft. I løbet af 24 til 44 timer døde 50 % af kræftcellerne, mens sunde celler forblev sunde. …Læs mere i PDF-filen (rul ned)
  • Flere organtransplantationer i Israel i 2018. Israel foretog et rekordstort antal transplantationer i 2014, fremgår det af data fra Israels nationale transplantationscenter. Centret udsteder “Adi-kortet”, der er opkaldt efter Ehud Ben Dror, der døde, mens han ventede pa en nyredonation. Indehavere af et Adi-donorkort har tilkendegivet at donere organer efter døden for at redde livet for ventende patienter. Tæt pa en million israelere har et Adi-kort, mens ca. 40.000 nye sluttede sig til familien Adi i 2014. 2014 sa ogsa en ny rekord i antallet af familier, der samtykker i at donere deres afdøde slægtninges organer. Læs mere i PDF-filen (rul ned).
  • Arrow 3 er næste generation i missilforsvar. Israels forsvarsministerium meddelte, at Arrow 3 Defense System nedskød et kunstigt missil i den anden vellykkede test af den nyeste version af systemet. Alt i systemet fungerede perfekt, siger ministeriet. … Selvom det endnu ikke er operationsklart, siger ministeriet, at den vellykkede test af Arrow 3 er en vigtig milepæl i Israels operative evne til at forsvare sig fra eksisterende og fremtidige trusler i regionen. Arrow 3 er et fælles projekt fra de amerikanske og israelske missilforsvar. Læs mere i PDF-filen (rul ned).

Og lidt af hvert

  • Fransk indvandrer vandt 30 mill. shekels i lotteri
  • PA frigiver palæstinenser idømt livsvarigt fængsel
  • Blodmånen varsler fare for jøder i diasporaen
  • Genfundne Nazi-malerier bliver til fond for jøder

Læs disse historier i PDF-filen, hvor samtlige billeder også findes.

Hent ned ved at klikke på teksten nedenfor

Nyt fra Israel 47

Kilde
Uffe Nissen har i mange år fulgt med og delt aktuelle informationer om Israel – inklusiv artikelsamlinger på dansk. Vi får Uffe Nissens materiale via et nyhedsbrev, som desværre er lukket for yderligere tilmeldinger. Så nu har vi Uffe som bidragsyder på MIFF.DK. Artiklerne er direkte oversættelser, for det meste fra United with Israel og World Israel News.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem