Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Det ulidelige naboskab med Gaza – gode nyheder om økonomi og turisme – bedre vilkår for børn og unge – og lidt på krigsfronten

Brandmænd bekæmper ilden ved Gaza-grænsen [Photo: KKLJNFWorldwide / YouTube ]
Brandmænd bekæmper ilden ved Gaza-grænsen [Photo: KKLJNFWorldwide / YouTube ]
En samling (næsten) helt aktuelle – men altid perspektivrige nyheder på dansk – Nyt fra Israel (46).

Nyheder fra Israel 46

I dette nummer (13. december 2018 – 17. januar 2019)

Det ulidelige naboskab med Gaza

  • Israel bekæmper Gazas forurenere, spildevand og affald. Råt spildevand og affaldsvand fra Gaza bliver pumpet ind i det sydlige Israels vandløb og affaldet samler sig langs det grænsehegnet og er et økologisk mareridt for israelere, der bor tæt ved grænsen. … Pa grund af de vanskelige forhold har Israels vandmyndighed etableret en pumpestation nær Erez-grænseovergangen og er begyndt at rense vandet.Gazas regering er ansvarlig for rensning af spildevand i regionen, men Hamas-regimet har droppet finansiering af infrastrukturen og vælger i stedet at tillade affald at lække ind i Israel og ud i havet. … 3 gigantiske lossepladser er blevet oprettet af Hamas-regeringen, de grænser op til Eshkols Regionsråd …Situationen kommer efter måneders af ildballon- og drageangreb fra Gaza, der har afbrændt tusindvis af acres i landbrugs-, beboelses- og beskyttede naturområder og forårsaget tab for millioner af dollars. Læs mere i PDF-filen (rul ned).
  • Frivillige forberedes til at bekæmpe ilden ved Gaza-grænsen. Ildballoner og drager med sprængstof fra Gaza har de sidste 10 måneder ødelagt 8.100 hektar god landbrugsjord. For at imødega denne udfordring har 16 israelere nu dannet et frivilligt brandkorps. Når de har afsluttet deres træning om 2 uger, bliver de en del af Kibbutz Or Haners brandkorps og får tildelt deres egen brandbil. Ifølge Eyal Hajbi, den øverste sikkerhedsansvarlige for Regionsrådet i Shaar HaNegev, er kursus tilrettelagt pa en måde, så regionen er forberedt pa næste bølge af brande til sommer …Andre frivillige enheder er oprettet i Kibbutz Nahal Oz og Kibbutz Kfar Aza, og “vi er også interesserede i at åbne en enhed i Kibbutz Bror Hayil og andre steder” siger Hajbi. … Læs mere i PDF-filen (rul ned).

Økonomi og Turisme – Gode Nyheder

  • Naturgas til Egypten for 15 milliarder dollars. Repræsentanter for Israel og en række arabiske lande mødtes mandag i Egypten for at tilrettelægge et regionalt samarbejde indenfor energisektoren som et tegn pa optøning af forholdet mellem den jødiske stat og dets naboer. …israelske energiminister Yuval Steinitz: “Jeg tror, at dette er det væsentligste økonomiske samarbejde mellem Egypten og Israel siden fredsaftalen blev underskrevet for 40 år siden … Det bringer os alle sammen – Jordan, Israel, Cypern, Grækenland, Egypten, Det Palæstinensiske Selvstyre og Italien.” … EU søger at blive mindre afhængig af russisk gas – et tilbagevendende stridspunkt i forbindelse med politiske konflikter – og tilskynder til nye leveringsruter, herunder East Med-Pipeline, som arbejder på, at Israel i sidste ende sælger gas via Grækenland, Italien, og Cypern. Læs mere i PDF-filen (rul ned).
  • Eilat er det 6-bedste feriemål i verden. Israels eksotiske Eilat kan tilbyde strande i verdensklasse, pragtfulde muligheder for dykning i koralrevene og 5-stjernede hoteller, der tiltrækker turister fra hele verden.New York Times har svært ved at indrømme, at Israel gør noget som helst rigtigt, men dets rejseredaktører kan ikke fa nok af den jødiske stats paradis ved Dødehavet. Blandt attraktionerne her er Coral Beach Nature Reserve med kæmpestore panoramavinduer ud til de farvestrålende fisk og alt det andet liv i Middelhavet. Avisens læsere stemte pa Eilat som det 6. bedste feriemål i verden foran Las Vegas, New York City og andre favoritter. Med en helt ny lufthavn ved badebyen er Eilat klar til at blive det bedste feriemål for kræsne rejsende.

Vilkår for børn og unge

  • Giver årligt 1,3 millioner gange morgenmad til dårligt stillede unge
  • 2 mødre sagde: ”Lad dem vokse op i fred!” – opgør med smartphone-vanviddet

Væbnet kamp – og propagandakrigen mod Israel

Hent ned ved at klikke på teksten nedenfor

Nyt fra Israel 46

Kilde
Uffe Nissen har i mange år fulgt med og delt aktuelle informationer om Israel – inklusiv artikelsamlinger på dansk. Vi får Uffe Nissens materiale via et nyhedsbrev, som desværre er lukket for yderligere tilmeldinger. Så nu har vi Uffe som bidragsyder på MIFF.DK. Artiklerne er direkte oversættelser, for det meste fra United with Israel og World Israel News.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem