Tusinder evakueret efter brande under ekstrem varme

Ekstrem varme har forårsaget ildebrande i Israel. Flere tusind mennesker er evakueret og flere hjem er skadet.

Ekstrem varme har forårsaget ildebrande og flere tusind er blevet evakueret i Israel. På billedet ses brandmand og israelsk soldat i færd med at slukke en brand. (Foto: @idf)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Brandmænd kæmper lige nu mod ildebrande tæt på beboelsesområder og store motorveje over hele landet midt i en intens hedebølge, det skriver avisen Times of Israel.

Store flammer i nærheden af seks lokalsamfund har medført at tusindvis af beboere måtte evakueres. Motorvej 6 er også blevet lukket. To personer er kommet lettere til skade af røgforgiftning.

En ildebrand ved bosættelsen Kfar Oranim på Vestbredden førte ifølge lokalt politi til, at alle beboere måtte evakueres. Kfar Oranim ligger tæt på byen Modiin, hvor nogle hjem også brander – ingen rapporter om menneskelige skader.

– Omkring 25 hold er på stedet, inklusive frivillige og brandslukningsfly som også er med til at hjælpe med at slukke flammerne, sagde politiet.

Blæstforhold besværliggør brandslukningsarbejdet.

Flere veje i området er lukket, også motorvejen Route 443 som forbinder Tel Aviv med Jerusalem – i østgående retning.

En anden stor brand blev rapporteret nær Umm al-Qutuf, øst for Hadera. Omkring 13 brandslukningshold var på stedet og arbejdede for at slukke flammerne. Beboere blev evakueret fra den arabiske landsby og fra nærliggende Kafr Qara og Ar’ara.

Der er også rapporter om to ildebrande nær det nordlige samfund i Nof Hagalil, hvor nogle beboere blev bedt om at forlade deres hjem. Syv brandslukningshold kæmper for at slukke branden. To personer kom lettere til skade af røg og blev behandlet af paramedicinere. Flere hjem er også blevet skadet.

En anden brand blev rapporteret om eftermiddagen nær bosættelserne Mevo Dotan og Maoz Zvi, hvilket førte til evakuering af beboerne

En ildebrand nær Bet Hefer øst for Netanya førte til at beboerne måtte evakueres og en del af rute 6 er lukket.

Ifølge den israelske hær (IDF) er soldater blevet sendt ud for at hjælpe med brandslukningsarbejdet.

Tidligere artikelEU smækker pengekassen i for PA: – Tag imod skatteinddrivelse fra Israel
Næste artikelIsraels ældste mand er død i en alder af 117 år
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)