Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

For første gang i 17 år er Genesaret Sø næsten fuld

Det er 17 år siden vandstanden har været lige så høj i Genesaret Sø som i år. Det har regnet kraftigt denne vinter. (Foto: Flickr)
Takket være en regnfuld vinter har søen fået en længe ventet påfyldning.

Mens Israel og resten af verden har fokus på Corona bekæmpelse, er Genesaret Sø steget til sit højeste niveau i mange år efter en regnfuld vinter, skriver Israel Hayom.

Vandstanden i Genesaret Sø er nu kun 49 centimeter under den “røde linje”, som er maksimal vandstand. Når vandstanden når den “røde linje” åbnes en dam for at undgå Genesaret Sø flyder over.

Den laveste vandstand blev målt i 2001. Dengang var vandstanden næsten seks meter lavere end den er nu. Det er et kritisk niveau kendt som “den sorte linje”.

I de senere år har vandstanden i Genesaret Sø været flere meter under den “røde linje”, men det kraftigste nedbør i årtier har fyldt vandstanden. Sidste gang Genesaret Sø nåede toppen af den røde linje var vinteren 2003-2004.
Klik her for at læse mere om vandstanden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem