Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Det har ikke regnet så meget i 50 år

Kæmpe mængder regn har skabt oversvømmelser og oversvømmet mange steder i Israel. (Foto: Brand og redningstjenesten)
Kraftigt regn har ført til store oversvømmelser og flere dødsfald i Israel.

Det har indtil videre været en regnfuld vintersæson i Israel. Store mængder nedbør har ført til alvorlige oversvømmelser flere steder. Torsdag fortsatte det kraftige regnvejr, hvilket førte til nye oversvømmelser, skriver Jerusalem Post.

Ifølge Israels meteorologiske institut har det ikke regnet så meget i Nord-Israel i over 50 år. I det sydlige Israel har det ikke regnet så meget i 76 år. I løbet af to uger er der faldt omkring 400 millimeter nedbør flere steder. I Øvre Galilæa i Nord-Israel er der faldet 450 millimeter regn.

At der er faldet så meget regn over en periode på to uger er meget usædvanligt i Israel. Siden de officielle målinger startede for 80 år siden er der kun målt så meget nedbør to gange før – vinteren i 1951 og 1969.

Både i nord- og syd Israel skaber store mængder nedbør trafikale udfordringer. (Foto: Israelsk politi)

Onsdag omkom en mand i 30’erne mens han forsøgte at redde en kvinde og et barn fra en bil der sad fast i vandet. Et par dage tidligere blev en kvinde og en mand dræbt efter at være blevet fanget i en oversvømmet elevator. I alt er syv mennesker døde som et resultat af den kraftige regn.

Det kraftige nedbør har også betydet at skoler og børnehaver overalt i landet har været midlertidigt lukket. Flere parker og naturreservater er også lukket på grund af faren for at regnen vil forvandle små vandløb til store floder.

I byer som Haifa, Tel Aviv, Ashdod og Ashkelon har oversvømmelser ført til store trafikproblemer. Jernbanen i Israel er lukket flere steder. Militæret er også indsat for at hjælpe med redningsarbejdet og evakuering.

Selv om det kraftige nedbør giver store udfordringer giver det også en længe ventet påfyldning af Israels ferskvandskilder, som Genesaret-søen. Der steg vandstanden 23 centimeter i løbet af blot 24 timer. Siden regnsæsonen begyndte er vandet i søen steget over 90 centimeter. Ikke desto mindre er der stadig over to meter tilbage til fuld kapacitet. Men den regnfulde sæson er endnu ikke forbi.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem