Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Genesaret-søen steg 20 centimeter

Efter en regnfuld vinter er vandstanden i Genesaret-søen igen steget over den røde linje. (Foto: Daniel Goodwin / Flickr)
Kraftigt regn har sørget for længe ventet vand til den tørke-ramte sø.

Kraftigt regn i løbet af de sidste dage i 2019 fik vandstanden i Israels største ferskvandssø, Genesaret-søen til at stige med 20 centimeter, skriver Times of Israel.

Regnen er meget velkommen efter flere år med usædvanlig tørke i det nordlige Israel, som betød at vandstanden i søen havde nået smertegrænsen.

Men det kraftige regn, som nogle steder kom i rekordmængder har også forårsaget oversvømmelser og ulykker. To mennesker blev dræbt da de blev taget af vandmængderne, efter at flere floder gik over deres bredder.

Mens det har regnet kraftigt i nord, er der kun faldet en moderat mængde regn i det centrale og sydlige Israel.

På Hermon bjerget i nord kom regnen som sne.

På Hermonbjerget, hvor Israels eneste skisportsted ligger, er der kommet store mængder sne. (Foto: Mount Hermon skisportssted)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem