Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

MIFFs formand deltog i konference i Haag

MIFF-formand Lars Johan Nordgård sammen med Hillel Neuer, direktør i UN Watch. (Foto: Privat)
Flere af de førende eksperter i Israels folkeretlige rettigheder deltog i konferencen i Haag.

Den 29. marts var MIFF medarrangør af en Israel-konference i Haag.

– Vi har set på, hvordan staten Israel og den israelsk-palæstinensiske konflikt håndteres af FN, EU og andre internationale institutioner, siger Andrew Tucker og direktør i hoved-arrangøren Thinc.

Hillel Neuer, direktør i UN Watch, var en af ​​hovedtalerne på konferencen.

MIFF’s formand Lars Johan Nordgård repræsenterede MIFF på konferencen.

– Det er ikke svært at tænke sig at man må ignorere FN’s udtalelser, fordi organisationen er blevet så forudindtaget og bliver misbrugt af autoritære stater. Israel bliver konstant udpeget som en syndebuk for at aflede fokus fra deres egne problemer. Som Ben Gurion ville sige: Um-Shmum. Og hvad så? Men desværre ser mange fortsat på FN med respekt og anerkendelse som fredsstifter, som om organisationen bestod af en gruppe hæderlige og kloge mænd med hvide kitler og langt skæg, men det kunne ikke være længere fra sandheden. I FN er nogle af verdens værste menneskerettighedsforbrydere blevet udpeget til at lede arbejdet med menneskerettigheder, siger Nordgård.

FN’s udtalelser påvirker journalister, advokater og den offentlige diskurs, på trods af at de fleste udtalelser ikke er juridisk bindende.

– MIFF skal gå i front og sikre, at journalisters referencer til FN’s udtalelser ikke præsenteres ensidigt og ikke tillægges mere værdi, end de fortjener, slutter Nordgård.

Læs mere om FN på MIFFs temasider: Hvorfor du ikke kan tage FN-fordømmelser af Israel alvorligt og Svar på anklager mod Israel i FNs menneskerettighedsråd.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem