Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

MIFF: NRK-programleder skal tiltales for brud på Straffeloven

Bølgen af antisemitiske angreb som du kan læse, blev sagt under programmet «Shaun på P13» om eftermiddagen tirsdag 2. februar 2021. (Skærmdump radio.nrk.no)
MIFF og en række andre organisationer anmelder NRK-programleder Shaun Henrik Matheson til politiet for brud på Straffeloven.

Med Israel for fred (MIFF) har anmeldt Shaun Henrik Matheson til politiet for hans antisemitiske bølge i sit radioprogram tirsdag 2. februar. Læs transskribering af hans antisemitiske angreb HER.

Klik her for at læse hele anmeldelsen og underskriv støtteerklæringen

– Vi beder om at Shaun Henrik Matheson tiltales for brud på Straffelovens § 185. Matheson har forsætligt eller groft uagtsomt offentligt fremsagt diskriminerende og hadefulde ytringer. Det er skærpende at ytringerne kom i en offentlig radiokanal, finansieret af vores skattekroner og Matheson er en erfaren journalist med lang ansættelse i NRK, skriver MIFF til Oslo Politikammer. Bag anmeldelsen står også Internationale Kristne Ambassade Jerusalem (norsk afdeling), Den Norske Israelsmisjonen, Ordet og Israel, Hjerte for Israel – Pinsebevegelsens arbeid i Israel, Norge-Israel Foreningene, Venner av Israel i Norsk Arbeiderbevegelse og JNF-KKL Jødisk Nasjonalfond Norge. Til sammen repræsenterer organisationerne titusindvis af medlemmer som er dybt chokerede og frastødt over antisemitismen som kommer til udtrykk hos NRKs programleder.

Vi ville gerne have ladet dig hører optagelsen og de antisemitiske angreb nedenfor, men NRK fik i går YouTube til at fjerne klippet. I mailbeskeden som MIFF modtog i går af YouTube stod:
– På grund af copyright-henvendelse vi har modtaget, har vi fjernet klippet med NRK-programleder: «Vi må aldrig glemme hvor røv Israel er» fra YouTube. Det er NRK som har bedt om det, skrev YouTube.

Læs transskribering af Mathesons grove antisemitiske angreb HER på dansk.

Hertil sagde Jan Benjamin Rødner, MIFFs advokat og bestyrelsesmedlem:
– Det er et groft eksempel på hvordan NRK forsøger at censurere den frie meningsdannelse. I henhold til IT-ret må MIFF kunne vise nøjagtig hvad det drejer sig om. Her er der ikke nogen tungtvejende ophavsretslige grunde til at forlange klippet fjernet. Ikke blot afslår NRK at give Matheson en reaktion – de beskytter ham også mod at blive gransket yderligere.

Læs uddrag af politianmeldelsen længere nede…

Skærmdump af YouTubes E-mail varsel til MIFF.

Uddrag fra politianmeldelsen

Mathesons diskriminerende og hadefulde ytringer rammer direkte den jødiske del af det israelske samfund og indirekte jøder i Norge. Angrebet rammer en hel befolkningsgruppe på baggrund af deres religion og deres nationale eller etniske opringelse.

Matheson forhåner israelere ved at antyde at der aldrig kommer gode nyheder fra Israel og ved at omtale dem som «røv». Selv om det sjældent gengives i norske medier kommer det jævnligt en strøm af gode nyheder fra Israel – medicinske og teknologiske innovationer som er til stor nytte for menneskeheden samt det seneste år en række fredsaftaler mellem Israel og arabiske lande og øget normalt samvær mellem landene. Israel er det eneste land i Mellemøsten som er et frit demokrati med et uafhængigt retssystem.

Matheson fremmer had mod jøder i Israel efter et mønster af klassisk antisemitisme. «Guds utvalgte folk» fremstilles som grusomme og hævngerrige. Israels reaktion på raketangreb og terror kommer i lovligt selvforsvar. Det er skånsomt sammenlignet med militære reaktioner som Norge har været aktiv deltager i (uden at Norge er blevet ramt af raketter), jfr. Kosovo/Serbien, Afghanistan, Libyen. Raketterne som Israel bliver angrebet med er ikke hjemmelavede, men er leveret af det islamistiske ayatollahregime i Iran med det klare mål om at udslette Israel.

Matheson fremmer had, forfølgelse og foragt mod israelere ved at udtrykke ønske om at en vaccine mod en dødelig pandemi ikke vil virke for dem. Det ligger ubehageligt tæt op af det antisemitiske slagord om at «seks millioner var ikke nok – 6MNE». Nordmænd lader, mere end andre europæere, deres holdning til jøder blive påvirket af handlinger gennemført af staten Israel. Ingen andre forklarer oftere vold mod jøder i eget land med anti-israelske holdninger. Vi refererer til en meningsmåling fra Anti-Defamation League.

Sydafrika ophørte med at være en apartheid-stat i begyndelsen af 1990’erne. Som NRK Dagsrevyen meldte 1. februar, fik Sydafrika første vaccinelevering samme dag som palæstinenserne fik leveret 2.000 doser fra Israel. At nogle lande, nogle amter og kommuner, får vaccinerne senere end andre er ikke apartheid. Men ved at komme med anklagen fremmer Matheson had, forfølgelse og foragt overfor israelere generelt. Vi ved fra meningsmålinger at det også påvirker nordmændenes holdning til jøder. Palæstinensiske selvstyremyndigheder har ansvaret for sundhedsydelser – inklusiv vaccinering af palæstinenserne Judæa og Samaria (Vestbredden) og Gaza og de har ikke bedt Israel om hjælp. Det er ganske enkelt ikke Israels ansvar, men Israel hjælper gerne hvis de bliver bedt om det.

Vi er oprørt over at NRKs Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen siger til nyhedsbureauet NTB at episoden «ikke vil få konsekvenser for Matheson». Det er derfor afgørende at anklagemyndigheden følger op på sagen. Anklagemyndighederne bør også vurdere straffeansvaret i forhold til Mathesons overordnede i NRK.

Det er ikke formildende at NRK valgte at fjerne Mathesons udtalelser. Fjernelsen skete først efter en storm af klager til NRK, i stor grad efter MIFF tidligt havde sørget for at gøre offentligheden bekendt med det stærkt antisemitiske indhold. Vi bemærker også også at Matheson ikke offentligt har beklaget eller trukket sine udtalelser tilbage.

Hvis den slags hadefulde ytringer får lov til at gå ustraffet hen, frygter vi at det på sigt vil få alvorlige og livstruende konsekvenser for israelere i Norge, norske jøder og/eller Israel-relaterede personer/virksomheder i Norge.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem