– Jeg tror, ​​vi går mod et tredje valg

Redaktøren af ​​Jerusalem Post, Lahav Harkov, under MIFF Forum 2019. (Foto: Bjarte Bjellås)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Få følger israelsk politik nærmere, end Lahav Harkov, redaktør for den israelske avis Jerusalem Post. Søndag 3. november gav hun et indblik i denfastlåste situation i israelsk politik under MIFF Forum i Oslo.

-Ingen var i stand til at få det nødvendige flertal efter det første valg. Resultatet var ikke meget anderledes efter det andet valg, så vi har ikke haft en regering i næsten et år, fortalte Harkov til publikum.

Hverken valget i april eller valget i september gav nogen af ​​de politiske blokke i Israel det nødvendige flertal til at danne en regering. Der er således stor fare for, at Israel er på vej mod et dyrt tredjevalg.

”Som situationen ser ud nu – lader det til vi er på vej mod et tredje valg, men som israeler håber jeg, at politikerne vil nå et kompromis.

Harkov gav os et indblik i den komplekse situation omkring den nuværende premierminister Benjamin Netanyahu, der er mistænkt for korruption.

Jeg kunne tale en time til bare om dette emne, tilføjede hun.

Du kan se hele foredraget her:

Bak kulissene i Knesset. Foredrag ved Lahav Harkov fra Jerusalem Post.

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Søndag 3. november 2019
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)