MIFFs Landsmøde: Israelkonference 2018 med 40 års jubilæumsfest – og fejring 70-år for staten Israel

Lærerige foredrag med stor relevans for at kunne være aktivist for Israel - for det meste optaget på video! Smuk og underholdende dans og musik! Forbindelser med israelske og norske parlamentarikere!
Program for Landsmødet 2018 - inklusiv Israel-konferencen
Program for Landsmødet 2018 - inklusiv Israel-konferencen
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En oplevelse for livet. Og en større forståelse for, hvorfor MIFF er så velanset.

Undskyld eventuelle sprogfejl … jeg skal bare ud med det her uden at vende det med en indfødt dansker.

Fredag den 27. april: Stortingsrepræsentant Hans Fredrik Grøvan, som leder Israels venner på Stortinget, talte med os om de voksende udfordringer for norske Israel-venner – og den voksende antisemitisme i Norge.  Og om hvor vigtig MIFF er i kampen. Så lærte vi noget om anvendelse af sociale medier – ikke mindst Twitter, hvor der er muligheder for at få opmærksomhed fra andre end ens meningsfælle. Det var Arsen Ostrovsky, direktør for The Israeli Jewish Congress (IJC), som førte ordet (engelsk).

Lørdag den 28. april: Generalforsamling. Her gennemgik vi årsrapporten – som også kan ses her (norsk) – rull helt ned til bunden af siden for at få fat i rapporten – og vær ikke bange fordi der står 68 sider. Tro det eller ej kan en årsrapport være vildt spændende.

Lørdag den 28. april. Tre fascinerende indlæg:

Med Israel for fred i førti år, fortalt af Jan Benjamin Rødner – nøglepersonen blandt den lille gruppe studenter, som i 1975 var ked af “den stadige øgende, ondsindede og til dels løgnagtige anti-israelske og anti-zionistiske propaganda” – og som skabt en bevægelse, der blev MIFF i 1978. Jeg kan i øvrigt anbefale at anskaffe – og læse! – jubilæumsbogen, forfattet af Conrad Myrland.

Mit liv som drusisk kvinde, fortalt af Anan Falah (engelsk), en foregangskvinde uden mage. Bl.a. den første drusiske kvindelige tandlæge – pilot – forsker og aktivist for ligestilling – og meget mere. Det var Anan Falah, som tændte faklen ved åbningen af Israels fejring af Jom Ha’Atzamaut for to år siden.

Det skal koste at angribe Israel. Hvordan blev det til, at Norsk Folkehjælp måtte betale for sin støtte til terrororganisationer. Dette lærte vi (engelsk) af mester-advokat David Abrams.

Og så en mega-festlig festmiddag med live danseshow (af Barry Avidans Halleluya Dance Group) og præmiere på jubilæumsfilm.

Halleluya Dance Group (annoncebillede)
Halleluya Dance Group (annoncebillede) – Vi kan godt genkende dansene!

Søndag den 29. april hørte vi fra tre medlemmer af Knesset

Aliza Lavie (leder for Norges venner i Knesset), som især talt om antisemitisme i Europa

Anat Berko (som ikke blev filmet, da hun talt om hvordan terrorister tænker og hendes forskning om emnet)

Amir Ohana, som fortalt om blodbadene siden Oslo-aftalerne, og hvorfor han alligevel tror på freden hvis der satses på økonomisk udvikling og samarbejde – og hvis der også sættes kraftigt ind mod indokrinering til had og vold.

Der var tid til spørgsmål. Det viste sig at det især var MIFFs unge medlemmer, som stillede spørgsmål – naturligvis via SMS! Og svarene var ganske oplysende.

Efter landsmødet var der en fantastisk, 3-timers lang fest-forestilling i Oslo Konserthus til fejring af #Israel70.

Hovedtalere til #Israel70 fest
Hovedtalere til #Israel70 fest

Jeg vil ikke anspore til misundelse, men trykker du på “fest-forestilling” kan du få alt at vide om forestillingen – ikke kun programmet, men også hvordan den blev organiseret – og hvad overskuddet går til.

Besøg gerne MIFFs Video-side hvis du selv vil gå på opdagelse.

 

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDeltager Mellemfolkeligt Samvirke også i støtte til Hamas?
Næste artikelPjecer
Avatar
Dina Grossman (f. 1948 i USA) er frivillig daglig leder og redaktør for MIFF. Pensioneret fra bl.a. stillinger som lærer, forsker, forfatter, IT-specialist. Dina har valgt at bo i Danmark siden 1978 og har dobbelt statsborgerskab. Hun har bidt mærke i, at der næsten hele tiden spredes giftige halvsandheder og hele løgne om Israel, som er fordummende og had-fremmende. Hun kan ikke ha' det!

Ingen indlæg at vise