Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

MIFFs Landsmøde: Israelkonference 2018 med 40 års jubilæumsfest – og fejring 70-år for staten Israel

Program for Landsmødet 2018 - inklusiv Israel-konferencen
Program for Landsmødet 2018 - inklusiv Israel-konferencen
Lærerige foredrag med stor relevans for at kunne være aktivist for Israel - for det meste optaget på video! Smuk og underholdende dans og musik! Forbindelser med israelske og norske parlamentarikere!

En oplevelse for livet. Og en større forståelse for, hvorfor MIFF er så velanset.

Undskyld eventuelle sprogfejl … jeg skal bare ud med det her uden at vende det med en indfødt dansker.

Fredag den 27. april: Stortingsrepræsentant Hans Fredrik Grøvan, som leder Israels venner på Stortinget, talte med os om de voksende udfordringer for norske Israel-venner – og den voksende antisemitisme i Norge. Og om hvor vigtig MIFF er i kampen. Så lærte vi noget om anvendelse af sociale medier – ikke mindst Twitter, hvor der er muligheder for at få opmærksomhed fra andre end ens meningsfælle. Det var Arsen Ostrovsky, direktør for The Israeli Jewish Congress (IJC), som førte ordet (engelsk).

Lørdag den 28. april: Generalforsamling. Her gennemgik vi årsrapporten – som også kan ses her (norsk) – rull helt ned til bunden af siden for at få fat i rapporten – og vær ikke bange fordi der står 68 sider. Tro det eller ej kan en årsrapport være vildt spændende.

Lørdag den 28. april. Tre fascinerende indlæg:

Med Israel for fred i førti år, fortalt af Jan Benjamin Rødner – nøglepersonen blandt den lille gruppe studenter, som i 1975 var ked af “den stadige øgende, ondsindede og til dels løgnagtige anti-israelske og anti-zionistiske propaganda” – og som skabt en bevægelse, der blev MIFF i 1978. Jeg kan i øvrigt anbefale at anskaffe – og læse! – jubilæumsbogen, forfattet af Conrad Myrland.

Mit liv som drusisk kvinde, fortalt af Anan Falah (engelsk), en foregangskvinde uden mage. Bl.a. den første drusiske kvindelige tandlæge – pilot – forsker og aktivist for ligestilling – og meget mere. Det var Anan Falah, som tændte faklen ved åbningen af Israels fejring af Jom Ha’Atzamaut for to år siden.

Det skal koste at angribe Israel. Hvordan blev det til, at Norsk Folkehjælp måtte betale for sin støtte til terrororganisationer. Dette lærte vi (engelsk) af mester-advokat David Abrams.

Og så en mega-festlig festmiddag med live danseshow (af Barry Avidans Halleluya Dance Group) og præmiere på jubilæumsfilm.

Halleluya Dance Group (annoncebillede)
Halleluya Dance Group (annoncebillede) – Vi kan godt genkende dansene!

Søndag den 29. april hørte vi fra tre medlemmer af Knesset

Aliza Lavie (leder for Norges venner i Knesset), som især talt om antisemitisme i Europa

Anat Berko (som ikke blev filmet, da hun talt om hvordan terrorister tænker og hendes forskning om emnet)

Amir Ohana, som fortalt om blodbadene siden Oslo-aftalerne, og hvorfor han alligevel tror på freden hvis der satses på økonomisk udvikling og samarbejde – og hvis der også sættes kraftigt ind mod indokrinering til had og vold.

Der var tid til spørgsmål. Det viste sig at det især var MIFFs unge medlemmer, som stillede spørgsmål – naturligvis via SMS! Og svarene var ganske oplysende.

Efter landsmødet var der en fantastisk, 3-timers lang fest-forestilling i Oslo Konserthus til fejring af #Israel70.

Hovedtalere til #Israel70 fest
Hovedtalere til #Israel70 fest

Jeg vil ikke anspore til misundelse, men trykker du på “fest-forestilling” kan du få alt at vide om forestillingen – ikke kun programmet, men også hvordan den blev organiseret – og hvad overskuddet går til.

Besøg gerne MIFFs Video-side hvis du selv vil gå på opdagelse.

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem