Den 7. oktober 2023, blev Israel udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Flere tusinde terrorister stormede ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod alle på deres vej, inkl. babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd. Massakren kostede over 1200 liv, flere tusinde sårede, utallige blev massevoldtaget og mindst 250 blev kidnappet til Gaza.
Massakren mod Israel er den direkte årsag til den igangværende krig mod Hamas i Gaza.
Siden massakren er hadet mod Israel og jøder eksploderet, det samme er propaganda-krigen mod Israel og jøder – også i Danmark, hvor gaderne er blevet oversvømmet af anti-israelsk og anti-jødisk propaganda, demonstrationer og politisk agitation – eksempelvis fra Enhedslisten og Mellemfolkeligt Samvirke.
Siden massakren, er der kommet flere oplysninger frem om hvordan ‘journalister’ deltog i massakren.
For få dage siden deltog Tine Johansen, der er formand for Dansk Journalistforbund i B.T. podcasten Borgerlig Tabloid.
I podcasten blev Dansk Journalistforbunds medunderskrift i brev fra flere forbund til EU med krav om at der handles mod Israel diskuteret.
Dansk Journalistforbund (DJ) har valgt at støtte brevet til EU på baggrund af tal fra Committee to Protect Journalism (CPJ). Ifølge (CPJ) er 116 journalister og mediefolk blevet dræbt under den igangværende krig mod Hamas i Gaza, skriver B.T.
Som B.T. påpeger, har DJ ikke undersøgt informationen som CPJ har delt på deres hjemmeside. På hjemmesiden kan man frit gennemgå listen over de pågældende ‘journalister og mediefolk’, og se hvem de arbejdede for.
B.T.’s hurtige søgning på siden gav følgende resultat:
Mindst 18 af de dræbte ‘journalister’ arbejdede for Hamas-mediet Al-Aqsa tv/Radio.
Fire ‘journalister’ arbejdede for det lokale nyhedsbureau Al-Rai, der ejes af Hamas.
Fire ‘journalister’ arbejdede for Quds Al-Youm med tilknytning til Hamas.
Én ‘journalist’ arbejdede for mediet Bawabat al-Hadaf, der er tilknyttet terrorgruppen PFLP.
Om CPJ-listen, skriver B.T.: – Og listen fortsætter.
På baggrund af B.T.’s gennemgang af CPJ-listen, blev DJ’s formand spurgt, hvorvidt DJ har undersøgt, hvem de dræbte ‘journalister’ var. Hertil svarede Tine Johansen: – Nej, det kan jeg ikke vide i detaljer. Men vi har nogle internationale samarbejdsorganisationer herunder Committee to Protect Journalism, der undersøger det nærmere.
Joachim B. Olsen, der står for podcasten, understregede over for DJ’s formand, at B.T. jo netop havde fundet oplysningerne om de dræbte ‘journalister’ og hvem de arbejdede for i åbne kilder på CPJ’s hjemmeside. På spørgsmålet om det ikke er relevant, at ‘journalisterne’ som DJ kalder for ‘kolleger’, arbejdede for en terrorgruppe, svarede Tine Johansen: – Hvis vi skal lade deres ret til beskyttelse afgøres af hvilke holdninger, sindelag, sympatier de her mennesker har, så synes jeg godt nok, at det bliver rigtig, rigtig svært. [ …] Jeg hænger det op på, om de har deltaget i en kamphandling eller ej.
Derudover henviste hun til international ret.
Svaret faldt ikke i god jord hos Joachim B. Olsen, der undrer sig over følgende:
Hvorfor har DJ sat sin underskrift på brevet til EU, uden at undersøge informationerne som CPJ har lagt frit frem på sin hjemmeside?
Er man ‘journalist’ og har man krav på samme beskyttelse som journalister, hvis man arbejder for en terrorgruppe og spreder deres propaganda?