Israelske soldater kørte natten til fredag ind i Jenin i pansret køretøj for at konfiskere ulovlige våben. I Jenin blev de mødt af kraftig beskydning fra terrorister. (Foto: IDF)

Hvorfor kan danske medier ikke få sig selv til at kalde terrorister ved rette navn?

Danske medier kan ikke få sig selv til at dække hvad der reelt sker i Israel. Se MIFFs gennemgang af de seneste hårde kampe i Jenin.

MIFF har skrevet utallige artikler om hvordan Israels forsvarshær (IDF) forsøger at stoppe det næste terrorangreb mod Israel inden det sker.

Natten til fredag belv tre palæstinensiske terrorister dræbt og ti blev såret under væbnede kampe med israelske soldater i byen Jenin som ligger i Judæa og Samaria. Byen er under de palæstinensiske myndigheders (PA) kontrol, men PA formår ikke at kontrollerer byen og derfor er Jenin blevet en kendt terrorredde som har udklækket flere terrorister.

De seneste sammenstød begyndte efter israelske soldater kom til Jenin for at konfiskere ulovlige våben.

Da de israelske soldater nærmede sig det første sted hvor de skulle indsamle ulovlige våben, blev de mødt af kraftig beskydning og eksplosiver kastet mod dem af bevæbnede palæstinensiske terrorister. De israelske soldater besvarede ilden.

På vej mod det næste sted, lagde de israelske soldater fra IDF’s eliteenhed Sayeret Golani mærke til en mistænkelig bil som stod parkeret ved siden af vejen. De tre personer som sad i bilen begyndte at skyde mod soldaterne, som besvarede ilden og dræbte de bevæbnede palæstinensere.

Ingen israelske soldater kom til skade ved skududvækslingerne.

Her ses de våben som terroristerne havde i bilen. (Foto: IDF)

De palæstinensiske terrorister i bilen var blandt andet bevæbnet med M16, maskinpistol, magasiner og skudsikker vest. Palæstinensiske medier har delt billeder af de dræbte hvor de poserer med maskingevær, hvilket er yderligere en indikation for at de var medlemmer af terrorgrupper, skriver Jerusalem Post

Den iransk-støttet terrorgruppe som har kontrolleret Gaza siden 2007, meddelte kort efter at en af dræbte terrorister var deres feltchef

Israelske sikkerhedsstyrker har de seneste uger optrappet deres operationer i Judæa og Samaria (Vestbredden) efter seneste terrorbølge mod Israel, der siden 22. marts har kostet mindst 19 personer livet og utallige sårede.

Jenin er en kendt terrorrede, israelske soldater går kun ind i Jenin når der er efterretninger om kommende terrorangreb mod israelere eller når IDF leder efter terrorister. Jenin er kendt for at være en terrorrede hvorfra mange terrorister er blevet udklækket. Det gælder også den seneste terrorbølge som har hærget Israel siden 22. marts og i skrivende stund har kostet 19 personer, såret utallige og efterladt et stort antal israelere med ar på sjælen. 

Jenin er under PA’s kontrol, men PA formår ikke at kontrollere hvad der sker i byen. Derfor er Israel nødsaget til at beskytte sine indbyggere mod terrortruslen fra Jenin.

Danske medier fortsætter lang tradition med UKORREKT dækning af hvad der sker i Israel – se MIFFs gennemgang:

MIFF har igen og igen gennemgået udvalgte danske mediers dækning af hvad der sker i Israel. Det gælder også de seneste kampe i Jenin hvor palæstinensiske terrorister angriber israelske soldater som forsøger at afværge terrorangreb mod israelere i Israel. Jenin er som tidligere nævnt blevet en terrorredde som usdklækker terrorister der udgør en sikkerhedsrisiko for alle israels indbyggere – inkl. muslimer, kristne, jøder og andre som blot ønsker at leve sammen i fred og sikkerhed.

Traditionen tro dækkede de danske medier som MIFF har gennemgået, ikke de seneste sammenstød mellem palæstinensiske terrorister og israelske sikkerhedsstyrker som de burde.

MIFF har set på Politikken, FyensStiftstidende, AvisenDanmark, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, Berlingske Tidende og BT som alle bruger samme overskrift og samme nyhedsbureau (/ritzau/Reuters). Ordet terror nævnes ikke noget sted. Som læser får du let det indtryk at israelske sikkerhedsstyrker vilkårligt går ind i Jenin for at dræbe palæstinensere. Som dansker er det umuligt at få et retvisende indtryk af hvad der sker i Israel og Israel fremstilles som en aggressiv stat, mens palæstinenserne fremstilles som ofrene. At Israel dagligt kæmper for at afværge terrorangreb begeåt af terrorgrupper der har som erklæret mål at udslette Israel og myrde israelske børn, kvinder og mænd nævnes ikke.

Link: https://jyllands-posten.dk/international/mideast/ECE14157631/israelske-styrker-har-draebt-tre-palaestinensere-paa-vestbredden/
Link. https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/israelske-styrker-draeber-tre-palaestinensere-paa-vestbredden
Link: https://www.berlingske.dk/internationalt/israelske-styrker-draeber-tre-palaestinensere-paa-vestbredden
Link: https://www.bt.dk/udland/israelske-styrker-draeber-tre-palaestinensere-paa-vestbredden

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp