Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hvorfor har danske medier så svært ved at kalde terrorangreb mod israelere for terror?

Hvorfor kalder danske medier ikke terrorangrebet som kostede 25-årige Yehuda livet for terror? (Foto: Skærmdump, Kristeligt Dagblad)
Dansk dækning af terrorangreb i Israel er en skandale - terrorangreb mod israelere skal hverken ignoreres eller reduceres til almindelig vold. Terror er terror, er terror, er terror!

MIFF har skrevet utallige gange om danske mediers skandaløse dækning af hvad der sker i Danmark. Problemet med måden hvorpå danske medier vælger at selektere i hvordan og hvilke nyheder de bringer fra Israel har stået på i årtier. Danske medier fratager med andre ord, danskerne mulighed for at sætte sig ordentligt ind i konflikten mellem Israel og palæstinenserne. Konsekvenserne ses tydeligt i holdningen til Israel, ikke kun i medierne og befolkningen, men også i den Israel-politik der føres i Folketinget. Se flere MIFF eksempler på dansk copy/paste journalistik HER.

Danske medier reducerer Yehuda til “vedkommende” og terrorangrebet til “bevæbnet mand skød”

Netop nu deltager hundredvis af israelere i begravelsen af 25-årige Yehuda Dimentman som i aftes blev brutalt myrdet i terrorangreb i Judæa og Samaria af palæstinensiske terrorister som gennemhullede bilen han sad i med skud. Yehuda blev skudt i nakken af flere skud og døde trods redningsmandskabets forsøg på at redde hans liv. Yehuda efterlader sig kone og lille barn. Yderligere to israelere blev såret ved angrebet.

Terroristerne er fortsat på fri fod – terrorgrupperne PFLP og Hamas var hurtigt ude og hyldede terrorangrebet. Læs om terrorangrebet HER.

Her er copy/paste ritzau meddelelsen om terrorangrebet i aftes i Kristeligt Dagblad, Jyllands-Posten og Fyens Stiftstidende som endda linker til artiklen om terrorangrebet i Jerusalem Post, alligevel ulejliger avisen sig ikke med at kalde terrorangrebet for terror. Hverken DR, TV2, Politiken eller Berlingske Tidende har skrevet om terrorangrebet, hvorfor?????

En bevæbnet mand har skudt og dræbt en israeler i nærheden af en jødisk bosættelse på Vestbredden. To andre er såret.

Det meddeler israelsk redningsmandskab ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den dræbte blev bragt til et hospital i kritisk tilstand efter at være blevet hårdt såret. Kort efter kom der meddelelse om, at vedkommende var død.

De to andre, der blev ramt af skud, var ved bevidsthed, da en ambulance kom frem. De kunne behandles på stedet, oplyser en læge fra en israelsk redningstjeneste.

Israelsk militær bekræfter ifølge avisen Haaretz, at der har fundet skyderi sted tæt ved bosættelsen Homesh i den nordlige del af Vestbredden. Men militæret vil ikke umiddelbart oplyse yderligere.

Ifølge en anden avis, The Jerusalem Post, var der to gerningsmænd bag skyderiet.

Den dræbte og de to sårede er ifølge avisen et sted i 20’erne. De kom kørende på en vej, der går fra Homesh til en anden bosættelse, da der blev skudt mod deres bil.

Det oplyser en talsmand for de regionale myndigheder.

Premierminister Naftali Bennetts stab oplyser, at han er blevet briefet om skyderiet, skriver Jerusalem Post.

Torsdagens skyderi er det seneste i en række angreb på det seneste på Vestbredden og i Jerusalem.

/ritzau/Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem