Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nu forsøger NRK at skjule det som kan have været en strafbar hadytring

- Et groft eksempel på hvordan NRK forsøger at censurere ytringsfriheden, siger Jan Benjamin Rødner, MIFFs advokat og bestyrelsesmedlem.

Kort tid efter den mangeårige NRK-medarbejder Shaun Henrik Matheson kom med en antisemitisk bølge af udsagn på radio 2. februar lagde MIFF optagelsen ud på YouTube. Klippet varer lidt over 2 minutter. Det første døgn blev klippet hørt af knap 4000. Mange flere har læst MIFFs fulde transskribering (læs den HER), som har været den mest delte og kommenterede på sociale medier i Norge i dag, ifølge Storyboard.

MIFFs og andres fokus på Mathesons hadefulde ytringer har skabt et enormt engagement, med hundredevis af klager til NRK. MIFF har fået støtte fra en række andre organisationer i vores politianmeldelse. Politiske ledere siger at det var «rendyrket antisemitisme» og Israels ambassadør er chokeret.

Kl. 15.25 onsdag tog sagen en ny drejning efter MIFF modtog E-mail fra YouTube.

– På grund af copyright-henvendelse vi har modtaget, har vi fjernet klippet med NRK-programleder: «Vi må aldrig glemme hvor røv Israel er» fra YouTube. Det er NRK som har bedt om det, skrev YouTube.

– Det er et groft eksempel på hvordan NRK forsøger at censurere den frie meningsdannelse. I henhold til IT-ret må MIFF kunne vise nøjagtig hvad det drejer sig om. Her er der ikke nogen tungtvejende ophavsretslige grunde til at forlange klippet fjernet. Ikke blot afslår NRK at give Matheson en reaktion – de beskytter ham også mod at blive gransket yderligere, kommenterer Jan Benjamin Rødner, MIFFs advokat og bestyrelsesmedlem.

Alf R. Jacobsen, forfatter, journalist og tidligere NRK Brennpunkt-redaktør, kommenterer sagen over for MIFF:

– Komplet chokerende og ildevarslende at Youtube bøjer sig for et juridisk bagholdsangreb fra NRKs side. Hvis de globale uhyrer lader sig misbruge til forsvar for antisemitisme, vil mørket fort sænke sig. Hvis NRKs etikredaktør ikke forstår det, må han finde sig andet at lave, siger Jacobsen.

MIFF har publiceret det antisemitiske radioindslag på vores egen server – klik HER

Vi siger tak på forhånd til dig for at blive MIFF-medlem og støtte til vores informationsarbejde og kampen mod Israel- og jødehad – som du kan se er der hårdt brug for MIFF! Klik HER
Vi siger også tusind tak til dig som giver MIFF en gave – klik HER

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem