Se hvad NRK svarer på løgnanklagen mod Israel

Sigrid Bonde Tusvik i Nytt på Nytt 27. marts 2020. (Skærmdump: Nrk.no)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Dæmonisering af Israel er ikke nyt hos NRK, både i nyheds- og kulturprogrammer.

NRK (svarer til DR i Danmark) fortsætter med at dæmonisere Israel i bedste sendetid. For et år siden blev der fremsagt folkemordsanklager mod Israel på Lindmo. Dengang kom dæmoniseringen fra en gæst.

Denne gang kom dæmoniseringen fra en NRK-programleder. Komiker Sigrid Bonde Tusvik som er ny programleder for Nytt på Nytt, sagde følgende om Corona-situationen i Israel den 27. marts:

-Dette går ikke ud over israelske jobs. Det går ud over økonomien, men ikke … De arbejder hundrede procent på at dræbe palæstinenserne, sagde Bonde Tusvik.

Når man skaber løgnbilleder af hvordan Israel behandler palæstinenserne, fodrer man trolden som i fremtiden kan komme til at bruge vold mod norske jøder, kommenterede MIFF.

Et større antal seere skrev til MIFF at de havde havde klaget over indslaget. Her gengiver vi NRKs Underholdningsafdeling svar:

“Vi har fået videresendt din klage til en af ​​vittighederne i Nytt på Nytt fredag ​​27/3. I et satireprogram som Nytt på Nytt gør vi grin med nyhedshistorier fra ugen som er gået og her handlede det om nedlukning af samfundet i forskellige lande for at bekæmpe Corona-spredning. Sigrid Bonde Tusviks vittighed bruger en velkendt konflikt i Mellemøsten for at få en statirisk pointe frem og vække latter. Det kan læses som en kritik af israelsk brug af magt overfor palæstinenserne, eller tolkes som en påpegning af at militære konflikter ikke stopper selvom meget andet ikke gør det. Det er satirens funktion at drive magtkritik og det mener vi at denne vittighed er et godt eksempel på. Som med de fleste vittigheder er der plads til fortolkning, men vi er uenige i at vittigheden “spreder had, racisme og fordomme”. Det er naturligvis helt legitimt ikke at mene vittigheden er sjov eller at være uenig i dens præmisser, og med en betændt og langvarig konflikt som Israel-Palæstina konflikten som kulisse er det naturligt at der er delte meninger. Det er også hensigten med en åben og fri samfundsdebat, som satireprogrammet Nytt på Nytt er en del af. Ligeledes har du naturligvis ret til at klage over vores vittigheder, og vi sætter pris på at du ytrer din mening, hvad enten det er til Kringkastingsrådet eller direkte til os i redaktionen.

Håber du vil fortsætte med at følge os, og at du fremadrettet vil finde vittigheder, du kan lide og ikke kan lide i vores program.

Med venlig hilsen

Kjetil Kooyman

Projektleder

Nytt på nytt

NRKs Underholdningsafdeling”

Hvad synes du om NRKs svar? – Skriv dit svar i kommentarfeltet nedenfor.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)