Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tidligere norsk ministers samlever: – Mellemøsten er et område for muslimer, Israel står bag de fleste problemer

Bahareh Letnes på norske TV2 Nyhedskanal søndag d. 22 september 2019. (Skærmdump fra TV2)
Per Sandbergs iranske-norske samlever Bahareh Letnes dæmoniserede Israel på norske TV2 Nyhedskanal i søndags.

Per Sandberg er tidligere norsk parlamentarisk repræsentant for Fremskridtspartiet og minister i Erna Solbergs regering. Søndag den 22. september var Sandberg og hans iranske-norske samlever Bahareh Letne gæster i norske TV2 Nyhedskanal programindlæg «Avisrunden».

I en sektion af programmet spurgte TV2s programleder Øyvind Brigg ind til angrebene på saudiarabiske olieinstallationer og Irans rolle i det.

-Vi har fuldstændig misforstået situationen i Mellemøsten. Iran er det land, der primært vil skabe fred i Mellemøsten. Iran investerer så meget energi og penge for at have fred i Mellemøsten, svarede Letnes.

-Vil præstestyret i Iran have fred i Mellemøsten? Spurgte Brigg.

-Ja, selvfølgelig.

-Hvordan ved du det?

-Præstestyret opfører sig meget bedre end USA, Israel og England, der står bag krigen i Yemen, bag krigen i Libyen, Afghanistan, Irak, Syrien. USA, Israel og Saudi-Arabien står bag alle de krige. Iran har ikke angrebet noget land. De ønsker fred. For det første er Mellemøsten et område for muslimer. Den eneste ikke-muslimske stat der er Israel. Israel er det land, der er muslimernes fjende.

Senere i interviewet sagde Letnes:

-Ja, siden jeg kom til Norge har jeg været meget bekymret over konflikten i Mellemøsten. Det eneste, jeg ønsker, inden jeg dør, er fred i Mellemøsten. Mange spørger, hvorfor muslimer ikke kan leve sammen i fred. Det er forkert. Israel ønsker ikke fred i Mellemøsten. Vi i de vestlige lande er ensidige i Mellemøst-konflikten. Israel slipper af med alt, og de står bag de fleste af problemerne i Mellemøsten. Og de slipper let afsted med det.

Du kan læse en længere gengivelse af interviewet på norsk her.

MIFFs kommentarer
Det er uklart, hvilke iranske budgetposter Latnes klassificerer under “fred i Mellemøsten”. Er det omkostningerne ved terroraktiviteter i Libanon? Er det besættelsen af ​​Syrien? Er det krigsindsatsen i Yemen eller sponsorering af Hamas og Islamisk Jihad? Er det Irans destabiliserende rolle i Afghanistan og andre lande?

”Mellemøsten er et område for muslimer. Den eneste ikke-muslimske stat der er Israel. Israel er det land, der er muslimernes fjende,” sagde Letnes.

Forestil dig, hvilket ramaskrig det ville udløse, hvis nogen havde sagt, at “Europa er et område for kristne” eller “Europa er et område for europæere” en søndag formiddag på TV2. Men da Letnes sagde “Mellemøsten er et område for muslimer”, vakte det ikke særlig opmærksomhed.

Men Mellemøsten er ikke et område kun for muslimer. En række religiøse grupper har boet i Mellemøsten i århundreder og årtusinder før muslimske erobringer i området. Flere af disse religiøse grupper har trods systematisk diskrimination og undertrykkelse fortsat med at bo i området indtil i dag. (Mens mange andre, der ikke fik “beskyttelsesstatus” under islam, blev udryddet eller skubbet væk i de første århundreder efter Muhammed.) Jøderne var en af ​​de oprindelige grupper, der bed sig fast. På grund af de senere generationers intensiverede chikane og vold er næsten alle jøder imidlertid blevet jaget væk, og en stor del af de kristne og andre religiøse minoriteter er også flygtet, især i de sidste 15 år.

Israel er ikke muslimernes fjende. Næsten 20 procent af Israels befolkning er muslimsk, og de har større politisk frihed og større akademiske og økonomiske muligheder end nogen anden arabisk befolkning undtagen eliten fra de rige oliestater. Før 1948 udgjorde jøder et mindretal på op til 2 procent af befolkningen i de arabiske lande. Israels areal udgør mindre end 0,2 procent af arealet i de arabiske lande. Problemet er, at mange arabiske muslimer ikke har accepteret, at mindretallet, de fortrængte, har formået at forsvare sig og bevare kontrol over et område, der er ti gange mindre end hvad de kunne hævde for deres andel af befolkningen.

Letnes fortsatte: ”Israel ønsker ikke fred i Mellemøsten. Vi i vestlige lande er ensidige i Mellemøst-konflikten. Israel slipper af med alt, og de står bag de fleste af problemerne i Mellemøsten. Og de slipper let afsted med det.”

Det er klassisk. Det er lige ud af Zions Vises Protokoller og lige ud af Hamas-charteret. Den lille stat Israel med 8,7 millioner mennesker står bag de fleste af problemerne for over 400 millioner indbyggere i Mellemøsten … Det er Israels skyld, at 13 procent af Irans befolkning ikke kan læse … Det var Israel, der startede konflikten mellem shiaer og sunnimuslimer i 600-tallet … Ups … “Nu skulle vi næsten have haft den israelske ambassadør her,” kommenterede TV2s programledere. De bør anerkende Letnes udsagn ikke som politisk kritik, som israelske talsmænd kan og bør reagere på, men som ren dæmonisering.
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem