Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ja – TV2 “afstemningen” om Melodi Grand Prix 2019 i Israel er blevet påvirket – bare ikke som journalisterne havde håbet

Screen shot Tv2 Nyheder: 11 September 2018,
Forfatteren afslører hvad der er sket bag om kulisserne. Og foreslår journalisterne: "Måske skulle I dedikere en artikel til selve misbruget af kunst og sport til at skabe splid og strid."

“Afstemning” på TV2 News – 11 september 2018

13 Sept – Kære TV2,

Så sent som i går var der meningsmåling forneden på artiklen artikel (Kunstnere i opråb mod Melodi Grand Prix i Israel: – Det, der foregår i Israel, skal ikke hygges væk).
I dag er den fjernet. Er resultaterne offentliggjort? Hvornår publiceret i dem? Hvor?
Sidste gang jeg så i går aften var der 65% imod boykot af Israel.
Det er da vel et imponerende og interessant resultat at publicere, stik modsat det forventede efter en lang række prominente kunstnere satte deres magt og pragt bag initiativet til at boykotte Melodi Grand Prix i Israel
Jeg venter spændt jeres svar,
Peter Israel

Svar

Tak for din mail.

Det er rigtigt, at der tidligere var en afstemning, som vi har valgt at fjerne fra den pågældende artikel.

Normalt bliver afstemninger ikke fjernet, men vi har valgt at gøre det i dette tilfælde, da det ser ud til, at afstemningen er blevet påvirket, og derfor ikke gav et troværdigt resultat.

Karen Munk Ebbesen, Maja Kærhus Jørgensen

 

Kære Karen og Maja,

Mange tak for jeres ærlige svar.

Jeg forstår jeres overraskelse over resultatet på “afstemningen”, hvor 65% stemte for at Melodi Grand Prix’et skal blive afholdt i Israel og mod boykot af Israel.

Det er specielt overraskende taget i betragtning den store indsats, først af de “kendte kunstnere” der, med deres offentliggørelse af deres mening, prøvede at påvirke Danskernes mening. Derudover har anti Israelske (jeg skriver IKKE “pro Palæstinensiske” da den ene ikke udelukker den anden) organisationer har indefor de sidste dage lagt al deres vægt ind i sagen for at påvirke resultatet af denne afstemning. Sidst men ikke mindst, selve opstillingen og indholdet af jeres artikel, gearet på at det “korrekte” svar vil være at boykotte Israel.

Det tog noget tid før folk forstod hvor meget “påvirkning” en lille men aktiv gruppe kan gøre. Da “afstemningen” stod på kun 31% for Israel var der ingen der troede at “afstemningen” var påvirket. Det skete først da situationen ændrede sig.

Da “afstemningen” stod på kun 31% for Israel var der ingen der troede at “afstemningen” var påvirket. Det skete først da situationen ændrede sig.

Ja, Jeg er skyldig i at “påvirke” denne afstemning. Jeg er skyldig i at sende linket til jeres artikel til mine venner og bekendte og bede dem stemme og sprede buddet. Er det ikke det i beder om, når i linker til “Twitter”, “Facebook” og e-mail under artiklen? Hvad havde i forventet? At kun anti-Israelske grupper og organisationer ville sprede artiklen og stemme?

Hvad, selve jeres artikel er jo også et forsøg på at påvirke folks mening. Der er jo ingen form for objektivitet i jeres beskrivelse. Der er ingen “both sides of the coin”. Hvor ligger jeres personlige sympati i denne sag? Er det ikke lidt for klart og tydeligt? Er det ikke forventet af journalisten, i det mindste at stræbe på en balanceret reportage? Om jeg må sige det klart og åbent, I er begge “påvirket” og jeg har på fornemmelsen at i startede denne artikel med forudindtagenhed.

Alle ved at disse “afstemninger” ikke er statistiske og korrekte og at de i de fleste tilfælde er påvirket af en eller anden interesse gruppe. Jeg tror at det der generede jer her var at den uforventede side lykkedes at mobilisere en respons til de ellers meget dygtige anti-Israelske propaganda grupper.

Var der et organiseret forsøg på at boykotte Olympiaden i Kina? VM i Rusland? Er der forsøg på at boykotte VM i Qatar, hvor 1200 SLAVER allerede har mistet livet i byggeriet? Udsigterne siger at 12000 slaver kommer til at miste livet indtil byggeriet er færdigt. Hvor var/er alle vores samvittigheds-fyldte kunstnere? Hvor er alle vores medier?

Måske skulle I dedikere en artikel til selve misbruget af kunst og sport til at skabe splid og strid.

Måske skulle I dedikere en artikel til selve misbruget af kunst og sport til at skabe splid og strid.

I den jødiske tro er disse dage mellem det jødiske nyt år og Yom Kippur, kaldt “forsonings dagene”. Jeg tror at det er ret passende i disse dage, at man reflekterer lidt over forholdet til Israel og til konflikten i området og den centrale rolle den har i medierne i forhold til de mange langt mere uhyrlige konflikter og menneskerettigheds krænkelser der foregår verden over.

Ønsker jer et godt nyt år

Mvh,
Peter Israel (Dansk statsborger med bopæl i Israel)

Noter og henvisninger
E-mail udvekslingen er udgivet med Peter Israels tilladelse.
Hvis du vil vide mere om hvad boykotbevægelsen egentlig går ud på, læs da
Boykot mod Israel – en moralsk glidebane, ikke det fredelige pressionsmiddel, man måske går og tror

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem